ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-05-2016, ora 11:22

Putin AMENINTA Romania si Polonia: S-ar putea afla in raza de actiune a rachetelor rusesti

Articol de Cristian Amariei
Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat, vineri, Romania si Polonia ca s-ar putea afla in raza de actiune a rachetelor ruse, deoarece gazduiesc elemente ale scutului antiracheta american pe care Moscova il considera o amenintare.

Vladimir Putin a facut, vineri, cele mai dure declaratii la adresa scutul american, atragand atentia ca Moscova a afirmat in repetate randuri ca va lua masuri de retorsiune, insa Washingtonul si aliatii sai au ignorat avertismentele, potrivit Agerpres.

In cursul lunii mai, armata americana, care sustine ca scutul antiracheta este necesar pentru apararea impotriva Iranului, si nu ameninta Rusia, a inaugurat la Deveselu (sudul Romaniei) prima unitate din Europa unde este operationala o componenta terestra a scutului antiracheta american. Acesta urmeaza sa se extinda in Polonia.

"Daca ieri in aceste zone din Romania oamenii, pur si simplu, nu stiau ce inseamna sa fii in raza de actiune, de astazi suntem fortati sa luam anumite masuri pentru a ne asigura securitatea", a declarat Vladimir Putin, la Atena, intr-o conferinta de presa, organizata in comun cu premierul grec, Alexis Tsipras. "In aceeasi situatie se afla si Polonia", a continuat presedintele rus.

Vladimir Putin nu a specificat ce masuri concrete va lua Rusia, insa a subliniat ca nu va face primul pas si doar va raspunde la actiunile Washingtonului. "Nu vom actiona pana cand nu vom vedea rachete in zonele cu care ne invecinam", a mai spus presedintele rus.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii