ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-08-2014, ora 09:10

Pune frana furturior de biciclete! IPJ Iasi ofera un Ghid practic pentru siguranta bicicletei tale!

Articol de Ana-Maria Onofrei

Potrivit IPJ Iasi, odata cu cresterea temperaturilor creste si numarul furturilor de biciclete, multi proprietari de biciclete avand o parere gresita despre locul de unde sunt sustrase bicicletele. crezand ca hotii actioneaza mai mult in spatii publice. In realitate, statisticile de la nivelul judetului Iasi arata ca majoritatea furturilor sunt comise in scari de bloc, uscatoare si boxe. In proportie de 90% furturile de biciclete sunt comise in municipiul Iasi.

„Pentru o informare cat mai corecta a cetatenilor, politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii au intocmit un Ghid de prevenire a furturilor de biciclete, care doreste sa aduca lamuriri suplimentare cu privire la: reguli generale ce trebuie respectate la asigurarea bicicletei, principalele sisteme antifurt existente pe piata, mod de folosire si riscurile utilizarii in mod necorespunzator a sistemelor antifurt.”, mentioneaza reprezentantii IPJ Iasi.

Regulile generale ce trebuie respectate pentru a nu deveni victima hotilor de biciclete

1. Utilizati intotdeauna doua sisteme antifurt pentru asigurarea bicicletei

2.Modul de prindere a sistemelor de siguranta : unul dintre sistemele de siguranta trebuie sa asigure cadrul, roata din spate si corpul de care este asigurata bicicleta iar celalalt sistem trebuie sa treaca prin cealalta roata si cadrul bicicletei.

3. Corpul fix de care va fi asigurata bicicleta trebuie sa fie bine fixat in sol si suficient de inalt pentru a nu fi smuls corpul sau de a nu fi ridicata bicicleta deasupra acestuia.

4. Pentru a creste gradul de siguranta pentru ghidonul, saua si rotile bicicletei inlocuiti sistemele de tip „quick release” cu sisteme antifurt de inchidere cu ajutorul unei incuietori speciale (imbus 5 laturi, etc. )

5. Nu trebuie lasata nesupravegheata bicicleta chiar daca zona in care a fost asigurata este intens populata (mai ales

daca sistemul cu care aceasta a fost asigurata are un nivel scazut de securitate).

6. Intervalul de timp in care este lasata bicicleta trebuie sa fie cat mai mic. Chiar

daca aceasta este asigurata cu sisteme de siguranta, fiecare dintre acestea au anumite slabiciuni care pot fi exploatate de hoti

pentru a sustrage bicicleta sau diferite componente.

7. Locul de depozitare al bicicletei trebuie sa prezinte un grad ridicat de siguranta: in incinta

apartamentului / casei sau in spatii in care nu au acces persoane straine. Astfel scade

considerabil riscul de a va fi vazuta bicicleta si implicit riscul ca aceasta sa va fie sustrasa.

!!! Daca locul de depozitare al bicicletei se face in scara blocului !!!

In cazul in care va aflati in situatia de a depozita bicicleta in scara blocului trebuie sa aveti in vedere modalitatea de asigurare a acesteia. Astfel aceasta pe langa cele doua sisteme de siguranta ar trebui echipata cu un sistem de alarma care atunci cand cineva incearca sa miste bicicleta sa emita un semnal sonor pentru a va alerta atat pe dvs. cat si pentru a descuraja eventualii hoti. De asemenea bicicleta trebuie asigurata de un corp solid care sa nu poata fi smuls sau taiat cu usurinta.

Trebuie avut in vedere faptul ca scara blocului nu reprezinta o solutie optima de depozitate din cauza faptului ca aceasta locatie nu este tranzitata de un numar mare de persoane. De aceea este indicat sa verificati periodic bicicleta si sistemele de asigurare a acesteia pentru a nu oferi posibilitatea hotilor de a actiona.

Foto: dirtbike.ro

     
Tag-uri: iasi, IPJ, ghid, furturi, biciclete
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Alina,  01.09.2014 12:02

Din pacate hotii sunt inventivi. Asa ca, daca ai o bijuterie de bicicleta de cateva mii de euro, ar fi mai bine sa o asiguri. Pe 30 august 2014, s-a vandut PRIMA ASIGURARE DIN ROMANIA PENTRU BICICLETA IMPOTRIVA FURTULUI incheiata la magazinul BIKE XCS din Bucuresti, la asiguratorul Grawe Romania ! De acum se poate ! Oricand poti fi urmatoarea tinta! Nu risca si fa-ti o polita de asigurare!

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii