A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713517740.3794.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Protest pentru un franc mai ieftin. Zeci de ieseni cu credite in franci au pichetat sediul BNR
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-02-2015, ora 11:14

Protest pentru un franc mai ieftin. Zeci de ieseni cu credite in franci au pichetat sediul BNR

Articol de Cristian Amariei
20 de persoane care au credite in franci elvetieni au pichetat vreme de doua ore sediul din Iasi al Bancii Nationale a Romaniei! Oamenii sunt nemultumiti ca din momentul in care au facut creditul si pana in prezent rata le-a crescut si de trei ori. Acum cer conversia in lei a creditelor. Multi sunt disperati si spun ca fac eforturi imense pentru a-si putea achita datoriile la banca.

20 de ieseni care au credite in franci elvetieni au venit in fata Bancii Nationale a Romaniei cu bannere in care si-au exprimat nemultumirea fata de scumpirea monedei. Oamenii povestesc ca salariile le sunt insuficiente pentru a-si achita ratele si ca au ajuns sa se imprumute la rude pentru mancare. Rata le-a crescut din 2008 pana in prezent si de trei ori.

"Efectiv pentru a putea sa mananc am nevoie de mai mult de jumatate din pensia mamei care are 81 de ani si sufera de foarte multe afectiuni. Mai am de platit 2 ani de zile si ma rog in fiecare seara lui Dumnezeu sa-mi ajute sa pot razbate, sa nu cedez psihic pentru ca am un copil de crescut."

"Daca in 2008 cand am contractat creditul plateam o rata de 900 de lei, la cursul de astazi platesc 2225 de lei, iar acum, cateva zile cand francul elevetian a atins varful plateam aproximativ 2400 de lei. Am ajuns sa refuz copilului lucruri banale cum ar fi o jucarie, o acadea, o bomboana," a spus si Ionel Alexa, organizator al protestului.

Manifestantii spun ca atunci cand si-au facut credite au primit asigurari ca rata nu va creste:

"Mi-e rusine sa spun ca sunt economist si am luat o asemenea teapa, mi-au bagat francul pe gat, nu dolarul, francul si mi-a fost prezentat repet ca fiind cea mai stabila moneda."

"Mai avem 28 de ani de platit, un copil de crescut, ne dorim sa platim ratele, sa fim linistiti si sa ne vedem de treburile noastre."

Manifestantii din Iasi spun ca vor picheta sediul Bancii Nationale a Romaniei in fiecare seara de la ora 18:00, iar in weekend vor organiza un miting la care sunt asteptate sa participe persoane cu credite in franci elvetieni din toate judetele Moldovei.

Pana astazi, 4 februarie, 115 persoane au confirmat participarea la mitingul de la Iasi de duminica, 8 februarie pe grupul de Facebook Miting Iasi.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii