A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714063217.1548.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Proprietarii de case cu polite facultative nu scapa inca de cele obligatorii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

EDUCATIE
22-09-2012, ora 07:03

Proprietarii de case cu polite facultative nu scapa inca de cele obligatorii

Articol de Cristian Amariei

Decizia Curtii de Apel Bucuresti de suspendare a executarii unui ordin al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) potrivit caruia proprietarii de locuinte care incheie polite facultative trebuie sa incheie si o polita obligatorie nu este o decizie irevocabila, ci reprezinta o prima faza a procesului.

CSA precizeaza ca modificarea legislatiei secundare emisa in aplicarea Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor vizeaza atingerea obiectivului principal stabilit de legiuitor, respectiv protectia fondului locativ din Romania impotriva riscurilor de cutremur, inundatii si alunecari de teren, se arata intr-un comunicat.

Prin masurile adoptate, CSA a avut in vedere respectarea legislatiei in vigoare si aplicarea acesteia de catre toate societatile de asigurare in mod unitar, pentru implementarea cu succes a proiectului initiat si finantat de Banca Mondiala.

Studiile Bancii Mondiale au aratat ca locuintele si, implicit, populatia Romaniei au o expunere majora la riscurile de cutremur, inundatii si alunecari de teren.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a avut in vedere acoperirea riscurilor de catastrofa la nivel national, fara a interzice incheierea asigurarilor facultative, in scopul protejarii intereselor asiguratilor, in situatia in care unele produse de asigurari facultative similare existente in piata au conditii diferite de la o societate la alta, altele decat cele prevazute in Legea nr.260/2008.

CSA recomanda proprietarilor de locuinte sa verifice conditiile contractuale ale politelor facultative. Daca acestea sunt de tip proportional sau prevad fransize pentru cele trei riscuri de catastrofa naturala (cutremur, inundatii si alunecari de teren), atunci obligatia de a-si asigura locuintele, conform prevederilor legii, nu este indeplinita.

Sursa: ziare.com

Foto: magazinuldecase.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii