A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713539934.2308.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Proiect plan-cadru pentru invatamantul primar: Limba moderna obligatorie din clasa a III-a
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

EDUCATIE
15-02-2013, ora 16:49

Proiect plan-cadru pentru invatamantul primar: Limba moderna obligatorie din clasa a III-a

Articol de Cristian Amariei

Limba moderna va fi obligatorie din clasa a III-a, potrivit proiectului de plan-cadru pentru invatamantul primar publicat pe site-ul Ministerului Educatiei Nationale.

Religia apare in trunchiul comun in planul cadru inca de la clasa pregatitoare si pana la clasa a IV-a, pentru fiecare din acestea cate o ora pe saptamana. Planul propus de MEN si aflat in dezbatere publica prevede cinci ore pe saptamana la Limba si literatura romana in clasa pregatitoare, cate sase ore in clasa I si a II-a, cinci ore in clasa a III-a si patru ore in clasa a IV-a.

In ceea ce priveste Matematica, sunt propuse cate trei ore pe saptamana pentru clasa pregatitoare, clasa I si clasa a II-a si cate patru ore la clasa a III-a si a IV-a.

Pentru Stiintele naturii este prevazuta cate o ora pe saptamana incepand de la clasa pregatitoare si pana la clasa a IV-a, Istoria - o ora pe saptamana incepand din clasa a IV-a, Geografia din aceeasi clasa, o ora pe saptamana.

Proiectul de plan-cadru propune cate o ora pe saptamana de Arte vizuale pentru clasa pregatitoare si clasele I-IV, Educatia muzicala si miscare cate 2 ore pe saptamana pana la clasa a II-a si trei ore pe saptamana pentru clasele III-IV, iar Educatie fizica - cate doua ore pe saptamana incepand de la clasa pregatitoare si pana la clasa a IV-a.

Cadrele didactice, parintii si reprezentantii societatii civile pot sa transmita observatii si propuneri referitoare la proiectul de plan-cadru pentru invatamantul primar, prin completarea unui formular de consultare, disponibil la adresa: https://www.surveymonkey.com/s/PC-primar pana la data de 19 februarie.

Sursa: AGERPRES

Foto: infoo.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii