A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714018919.4211.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Profesorii din Iasi vor primi restantele salariale in avans pe 2015
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-11-2014, ora 08:20

Profesorii din Iasi vor primi restantele salariale in avans pe 2015

Articol de Cristian Amariei
Profesorii din Iasi, care au obtinut in instanta decizii definitive si irevocabile pentru achitarea drepturilor salariale anulate in 2008, vor primi toate transele esalonate pentru 2015, in avans. Este vorba despre majorarea salariala acordata la inceputul crizei economice si care ulterior nu a mai fost aplicata. Dascalii au de incasat sume care ajung pana la 10 mii de lei.

Peste 8 mii de profesori din Iasi urmeaza sa primeasca banii castigati in instanta inca din 2012. Este vorba despre diferentele rezultate din neaplicarea unei legi promulgate in 2008 prin care salariile cadrelor didactice erau majorate cu 34 la suta.

„Au fost esalonate pe ani, iar pentru sumele aferente 2014 s-au facut absolut toate demersurile pentru a se cere aceste sume. in aceste ultime zile am primit si solicitarea sa fie precizate si sumele pentru 2015 pentru care noi deja am intocmit situatiile si le-am inaintat Inspectoratului scolar,” spune Lili Mardare, director Gradinita Sfanta Parascheva.

Noutatea consta in faptul ca plata in avans pe anul 2015 ar urma sa se faca integral in luna decembrie. Peste 56 de milioane de lei vor ajunge la cadrele didactice din Iasi.

In functie de gradul didactic si de vechimea in invatamant sumele vor varia, daca vor fi platite integral asa cum v-am spus pentru anul 2015, pot varia intre cateva mii de lei si chiar in jurul la 10 mii si de ce nu poate chiar mai mult,” a declarat Laviniu Lacusta, presedintele USLIP Iasi.

Pentru mine suma totala s-ar ridica la 9 mii opt sute, pana in 10 mii de lei si pana in prezent am primit o parte din acestia cum s-au dat ei, 5 % in primul an, 10 la suta cum au fost esalonati si cred ca as mai avea de primit in jurul de 4 mii si ceva de lei diferente,” considera Sorina Andries, profesor de protectia mediului la Liceul Petru Poni.

Sumele castigate in instanta vor fi achitate integral abia in 2016.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii