ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-03-2015, ora 12:36

Profesor universitar din Iasi mort in spital, dupa patru zile de agonie. Acuzatiile grave aduse medicilor de sotia sa

Articol de Cristian Amariei
Ancheta la Spitalul Parhon din Iasi, dupa moartea unui profesor de economie de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza. Sotia acestuia reclama ca barbatul, in varsta de 55 de ani, nu a fost tratat corespunzator.

Profesorul Tiberiu Brailean a ajuns la spital in noaptea de 4 martie, dupa ce s-a simtit rau. A fost dus cu salvarea, iar vreme de sase ore, sustine sotia, i s-au facut doar niste analize de sange si o perfuzie. In plus, ar fi fost trimis la un alt spital fara un diagnostic clar. Dupa patru zile de internare, profesorul de economie s-a stins.

Tiberiu Brailean a ajuns de urgenta la Spitalul Parhon, din Iasi, pe data de 4 martie, aproape de ora 2:00 noaptea. S-a simtit rau, iar sotia sa a chemat salvarea. Aici a fost preluat de cadrele medicale de serviciu si supus unor investigatii medicale. Dupa 6 ore petrecute in spital, medicii n-ar fi reusit sa-i puna un diganostic la timp
Simona Modreanu, sotia profesorului: "I s-au facut un set analize si dupa 3 ore inca unul. Zacea pe o parte, avea niste dureri ingrozitoare. Era elementar ca macar o masca de oxigen sa aibe. Probabil ca daca ar fi venit un cardiolog mai devreme ar fi luat o masura."

Cardiologul care l-a consultat pe profesor a cerut ca acesta sa fie transferat la Spitalul Spiridon, tot din Iasi, unde pacientul a suferit un stop cardiorespirator. A fost resuscitat atunci, insa pe 8 martie s-a stins. La Spitalul Parhon, locul unde profesorul a stat sase ore inutil, sustine familia, a inceput o ancheta.

Diana Cimpoesu, purtatorul de cuvant al Spitalului Sfantul Spiridon: "A fost imediat preluat si in cateva minute a instalat stop cardiorespirator de cauza cardiaca, cel mai probabil, din cauza unui tromboembolism pulmonar masiv."

Bogdan Cojocaru, directorul Spitalului Parhon: "A beneficiat de analize medicale. A fost efectuata electrocariograma si au fost recoltate analizele medicale."

In acest caz, deputatul iesean Petru Movila, membru al Comisei de Sanatate de la Parlament, va cere marti ministrului Sanatatii sa trimita o comisie care sa faca o ancheta.

Petru Movila, deputat, membru Comisia de Sanatate: "Am informatii ca nu au fost respectate procedurile in asemenea situatii."

Tiberiu Brailean implinise 55 de ani in luna ianuarie si pe langa activitatea didactica, profesorul de economie a fost vreme de opt ani consilier judetean si consilier municipal.

Sursa: stirileprotv.ro
Foto: adevarul.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii