A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714997465.0089.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Producatorii de medicamente: ”Sistemul sanitar va fi falimentar daca va functiona doar din bani publici”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
25-03-2012, ora 11:41

Producatorii de medicamente: ”Sistemul sanitar va fi falimentar daca va functiona doar din bani publici”

Articol de Cristian Amariei

Presedintele Asociatiei Producatorilor de Medicamente din Romania, Dragos Damian, considera ca sistemul sanitar din Romania va fi falimentar daca va continua sa functioneze doar din banii publici platiti de cei 5,5 milioane de contribuabili care trebuie sa achite serviciile de sanatate pentru toti cei 20 de milioane de cetateni ai tarii.

Industria farmaceutica este partenera a sistemului de sanatate. In prezent, daca analizam structura consumului de resurse din sanatate, vedem ca 21% din fondurile pentru sanatate sunt cheltuite pe medicamente, iar daca acest procent este asemanator cu cel din tarile Europei, in Romania el se achita dintr-un buget pentru sanatate extrem de mic, comparativ cu restul continentului. Sistemul nu este suficient de bine finantat nici la nivelul sanatatii generale, nici la nivelul medicamentelor”, a declarat directorul Dragos Damian pentru Agerpres.

El a aratat ca, pe de alta parte, toate supra-reglementarile din sanatate din ultimii ani au vizat numai zona medicamentelor si aceste mecanisme au determinat fie disparitia unor medicamente din farmacii, fie inlocuirea celor ieftine cu altele scumpe.

De ce un control mai bun al utilizarii fondurilor nu se face si la restul de 79% din resursele financiare care merg spre sanatate, si care sunt spitalele, medicina primara si cea de ambulator ? Si aici ar trebui instituit un control mai bun in ceea ce priveste utilizarea fondurilor. Ideea de a introduce asigurarile de sanatate voluntare, complementare si suplimentare este necesara, pentru a atrage de la persoanele care dispun de mai multi bani surse in plus de finantare. Aceste surse suplimentare vor fi administrate de operatori privati, in asa fel incat banii sa nu se scurga din sistem, sa nu existe abuzuri si fraude si ei sa ajunga, intr-adevar, la pacient. Aceasta este ideea de baza: o finantare atat din sursa publica, dar mai ales din sursa privata”, a spus Dragos Damian.

Sursa: Agerpres

Foto: ziarelive.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii