ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SPORT
24-11-2016, ora 10:01

Procurorii spanioli au cerut doi ani de inchisoare pentru Neymar in cazul transferului sau la Barca

Articol de Cristian Amariei
Procuratura spaniola a solicitat o pedeapsa de doi ani de inchisoare pentru fotbalistul brazilian Neymar, pentru rolul sau jucat in cazul de coruptie din jurul transferului sau de la FC Santos la FC Barcelona in 2013, relateaza Reuters.

Pentru fostul presedinte catalan Sandro Rosell, in mandatul caruia a avut loc transferul, procurorii au cerut o pedeapsa de cinci ani inchisoare si o amenda de 8,4 milioane euro pentru club, in timp ce actualul presedinte Josep Maria Bartomeu a scapat de acuzatii.

Cazul a ajuns in instanta dupa ce un grup de investitii brazilian (DIS), care detinea 40 la suta din drepturile de transfer ale lui Neymar, a facut o plangere in justitia spaniola pe motiv ca i-a revenit mai putini bani decat procentul cuvenit din suma reala. Din cauza acestui transfer, presedintele Rosell a fost nevoit sa demisioneze in 2014. DIS, care a primit 6,8 milioane de euro din cele 17,1 milioane virate lui FC Santos, estimeaza ca Neymar si FC Barcelona s-au inteles pentru a ascunde valoarea reala a transferului si a-i vira astfel mai putini bani.

Clubul catalan a ajuns la o intelegere cu procurorii in luna iunie si a acceptat sa plateasca suma de 5,5 milioane euro pentru a evita un proces de evaziune a taxelor fiscale din transferul lui Neymar. Judecatorul a clasat cazul in luna iunie, dar procurorul sef a redeschis procesul in luna septembrie.

Barca anuntase ca transferul jucatorului a costat 57,1 milioane de euro. Potrivit justitiei spaniole, el a costat in realitate cel putin 83,3 milioane. Neymar este de asemenea anchetat in Brazilia de frauda fiscala in legatura cu transferul sau.

Sursa: agerpres.ro
     
Tag-uri: neymar, arest, barcelona
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
OKBet,  12.09.2023 09:30

A very awesome blog post. We are really grateful for your blog post. You will find a lot of approaches after visiting your post. OKBet

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii