ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-01-2016, ora 11:16

Problemele studentilor ieseni, pe agenda Primariei

Articol de Cristian Amariei
Municipalitatea a initiat o serie de consultari cu reprezentantii mediului universitar pentru a identifica modalitatile prin care poate fi facilitat accesul studentilor la transportul public, dar si alte aspecte ale unei colaborari institutionale de durata.

Primarul interimar Mihai Chirica a avut marti, 12 ianuarie, o intrevedere la care au fost invitati reprezentantii conducerilor Universitatii de stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa”, Universitatii de Arte „George Enescu”, Universitatii „Petre Andrei” si Universitatii Apollonia.

„Vrem sa realizam un protocol unic cu toate universitatile, in asa fel incat sa eliminam relatia dintre RATP si universitati, pe de-o parte, si RATP si studenti, pe de alta parte. Am convenit cu rectorii prezenti sa eliberam o legitimatie electronica, fie anuala, fie pe toata durata studiilor. Distributia legitimatiilor catre studenti sa fie atributul universitatilor, iar Primaria sa asigure legatura intre institutiile de invatamant si RATP.
Legitimatiile ar putea avea trei module: un modul pentru transport, la care sa se aplice reducerea de 50%, al doilea modul pentru accesul in spatiile universitare, iar al treilea pentru accesul, la pret redus, in alte spatii decat cele universitare, de exemplu la evenimentele culturale”, a declarat edilul Iasului.

Rectorii universitatilor iesene si-au exprimat acordul privind propunerea municipalitatii de a infiinta un spatiu comun de lectura, pe timpul noptii, in perioada sesiunilor de examene, in spatiul bibliotecii Facultatii de Filosofie (zona Fundatie), precum si despre organizarea unei festivitati comune la finalul anului universitar. Discutia cu reprezentantii universitatilor din Iasi vine in urma intrevederii dintre edilul Municipiului Iasi cu reprezentantii mai multor ligi studentesti, eveniment care a avut loc saptamana trecuta.

Primarul interimar Mihai Chirica a mai anuntat ca in viitorul apropiat va convoca o intalnire finala, la care sa participe atat rectorii universitatilor iesene, cat si conducerile ligilor studentesti. Propunerile vor trebuie aprobate ulterior intr-o sedinta a Consiliului Local Municipal Iasi.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
SIBNET,  15.01.2016 04:37

In alta ordine de idei, daca ai biblioteca acasa si vrei sa o imbogatesti cu inca o carte extraordinara, tocmai ai gasit afacerea care ti se potriveste perfect! Mai pui o carte pe raftul bibliotecii tale personale si pornesti sa castigi bani in cea mai simpla afacere posibila! Ai numai avantaje aici! Si totul e foarte usor! Te ajutam noi sa reusesti! Cere acum detalii la adresa de email: sibnet@usa.com

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii