A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713883469.9379.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Primul transplant efectuat la Centrul de Transplant Hepatic din Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-06-2016, ora 11:25

Primul transplant efectuat la Centrul de Transplant Hepatic din Iasi

Articol de Madalina Irimia
O echipa de zece medici, coordonati de profesorul Irinel Popescu au efectuat, vineri, primul transplant hepatic la Iasi, donatorul fiind din Galati.

Cristian Lupascu, coordonatorul Centrului de Transplant Hepatic Iasi, a declarat la iesirea din sala de operatie, ca beneficiarul transplantului este un barbat in varsta de 47 de ani, care a avut o ciroza hepatica virala C, cu noduli cancerigeni. Donatorul este un barbat in varsta de 42 de ani, care era pompier la ISU Galati. Prelevarea de organe a fost posibila dupa ce galateanul a suferit un atac cerebral iar familia si-a dat acordul.

'Operatia s-a desfasurat absolut normal, in bune conditii', a spus prof.univ.dr. Cristian Lupascu despre prima interventie de acest gen efectuata la Iasi, care a fost efectuata la doua luni de la inaugurarea Centrului de Transplant Hepatic.

Coordonatorul interventiei, prof.univ.dr. Irinel Popescu, de la Spitalul Fundeni din Bucuresti, a declarat la randul sau ca implantarea a decurs cu succes.

'Ficatul a fost implantat si functioneaza normal. Bolnavul este stabil. Implantarea a decurs cu succes', a spus Irinel Popescu.

El a declarat ca va sustine noul centru de transplant de la Iasi, 'pana cand va putea functiona independent'.

'Iasiul are potential. In primul rand, are o chirurgie dezvoltata. in al doilea rand, sunt donatori pe teritoriul Moldovei. Donatorul de azi a fost de la Galati dar sunt si de la Bacau si Iasi. De aceea cred ca acest centru trebuie dezvoltat', a mai spus Irinel Popescu.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
van kiparos,  12.06.2016 14:24

Irinel Popescu a primit plicul de la fratele meu , dar l-a expediat urgent acasa , sa nu moara in spitalul pe care il pastoreste , de parca l-ar fi primit de la tac'su.Un escroc! Nu-l mai laudati , ca este o lichea ce ar trebui sa ajunga pe mana Codrutei Kovesi.

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii