A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714027788.3522.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Primul spital public din Romania in care medicii vor avea salariu si de la stat si de la privat
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SANATATE
15-09-2013, ora 13:36

Primul spital public din Romania in care medicii vor avea salariu si de la stat si de la privat

Articol de Cristian Amariei

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Targu Mures va figura printre cele 12 unitati spitalicesti din tara care vor implementa proiectul-pilot referitor la statutul spitalelor si al salarizarii medicilor, aflat in dezbatere publica.

Este vorba despre proiectul de lege pus in dezbatere publica la sfarsitul lunii iulie, prin care MS isi propune sa selecteze 12 spitale-pilot din Romania in care vor avea loc primele schimbari in ceea ce priveste salarizarea medicilor. Pe langa acest aspect, spitalele vor fi clasificate ca spitale-pilot de interes national (regionale si de urgenta) sau spitale-pilot de interes local (municipale si orasenesti).

Mai exact, in aceste spitale, medicii vor trebui sa opteze intre sectorul public si cel privat, avand in vedere ca vor avea voie sa presteze la privat numai dupa terminarea normei de sapte ore la stat. Din suma primita in privat 60% ii revine medicului, 30% pune la dispozitia echipei cu care lucreaza si 10% revine spitalului. Mai mult, activitatea privata in spitalul public va fi acordata in proportie de 20% iar pacientii din aceasta zona vor plati fie din asigurarea privata, fie din buzunar.

Integral pe capital.ro

Foto: mediafax.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii