ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-05-2015, ora 14:06

Primul lider PNL care cere demisia sefei ICCJ, Livia Stanciu

Articol de Cristian Amariei
Prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, sustine ca sefa ICCJ, Livia Stanciu, trebuie sa isi prezinte demisia din functie pentru modul in care a evoluat cazul Rarinca.

Ludovic Orban a afirmat ca presedintei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, trebuie sa isi dea demisia si a cerut in acest caz interventia presedintelui Iohannis si a ministrului Justitiei.

"Livia Stanciu are mai multe motive pentru care trebuie sa isi prezinte demisia. Primul, ca nu si-a platit datoriile. Nu poate fi un reper de moralitate aflat in fruntea celei mai importante instante din Romania o persoana care nu isi plateste, nu isi cunoaste datoriile. In al doilea rand, faptul ca presedintele ICCJ care trebuie sa fie omul cel mai credibil in materie de judecata si impartire a dreptatii a putut sa formuleze o plangere penala impotriva unei persoane care nu i-a facut nimic. Numai fiindu-i frica probabil ca cine stie ce i s-ar putea intampla daca nu isi plateste datoriile. In al treilea rand, ceea ce a declarat acum nu se referea la ancheta CSM in cazul domniei sale sau in cazul procurorilor sau judecatorilor care au pronuntat arestul preventiv, ci la ancheta referitoare daca nu cumva dl Tariceanu a incalcat puterea judecatoreasca", a spus Orban, al un post de televiziune, potrivit evz.ro.

De asemenea, liderul grupului PNL de la Camera Deputatilor a afirmat ca arestarea preventiva se dispune prea usor.

"Sa dai arest preventiv impotriva unei persoane care nu putea sa faca niciun fel de rau, nu detinea o functie publica, de atatea complete este un lucru care trebuie sa ingrijoreze orice cetatean din tara aceasta", a completat Orban.

Mariana Rarinca este femeia acuzata de sefa ICCJ ca ar fi santajat-o. Aceasta a fost tinuta in arest preventiv mai multe luni, la cererea procurorilor DNA, insa dupa ce a fost judecata a fost gasita nevinovata si achitata definitiv.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii