A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713516730.0973.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Primele decizii ale lui Trump, primele semne de intrebare. Nepotism la Casa Alba, este ilegal sau doar diferit?
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
22-11-2016, ora 10:02

Primele decizii ale lui Trump, primele semne de intrebare. Nepotism la Casa Alba, este ilegal sau doar diferit?

Articol de Cristian Amariei
Alegerea lui Donald Trump in functia de presedinte al Statelor Unite provoaca temeri nu numai din cauza atitudinii si declaratiilor rasiste si sexiste ale miliardarului, ci si din cauza nepotismului.

Primul semnal de alarma: fiica lui Donald Trump, Ivanka, alaturi de sotul ei, Jared Kushner, au asistat la intalnirea viitorului presedinte american cu premierul japonez, Shinzo Abe, desfasurata la Trump Tower din New York, desi nu ar fi avut vreun motiv sa se afle acolo. Totusi, Trump nu poate fi acuzat deocamdata de nimic, pentru ca nu ocupa inca vreo functie oficiala.

De asemenea, Kushner, om de afaceri si investitor care detine printre altele ziarul New York Observer, dar are si business-uri imobiliare, a cerut avocatilor sa afle daca se poate alatura administratiei Trump, gest care ar putea sfida legile antinepotism din SUA, care dateaza de pe vremea cand presedintele Kennedy si-a numit fratele, pe Robert, intr-o functie cheie.

Totodata, Trump a anuntat deja ca fiii sai, Donald jr si Eric, ii vor conduce afacerile, atat timp cat el va fi presedinte.

In ciuda acestor semnale de alarma si a faptului ca a fost acuzat ca vrea sa instaureze un fel de oligarhie in fruntea statului american, Guardian scrie ca Trump nu prea poate fi oprit, din punct de vedere legal. Asta pentru ca Trump poate foarte usor ''dribla'' legea antinepotism, neangajandu-i pe apropiati. Daca acestia ''doar vor sta mult timp la Casa Alba'' si nu le vor da angajatilor oficiali instructiuni, atunci presedintele Trump nu poate fi acuzat de nimic, spune un expert in etica citat de Guardian.

Pe de alta parte, expertii sustin ca Donald Trump face lucrurile diferit, iar acest aspect poate fi socant pentru multi, insa nu este neaparat ceva de blamat sau ilegal. ''intalnirea cu Shinzo Abe a fost una informala si nu este nicio problema ca au participat si persoane (n.r. fiica lui Trump si sotul ei) care nu au acces la informatii clasificate. Odata ce Trump va fi presedinte, acest lucru se va schimba'', e de parere profesorul in drept Ryan Meade.

Un alt aspect pe care Donald Trump il va face diferit va fi legat de Prima Doamna: Melania Trump a anuntat deja ca nu se va muta la Casa Alba, ci va ramane la New York pentru ca mezinul familiei Trump, Barron, sa isi continue studiile acolo. De asemenea, e de asteptat ca Trump sa petreaca o mare parte din timp la resedinta sa din Manhattan si sa vina la Casa Alba doar atunci cand este nevoie.

In plus, o alta traditie ''spulberata'' deja de Donald Trump este legata de primul telefon dat dupa anuntarea victoriei sale. Desi de obicei presedinte ales al SUA vorbeste prima data cu premierul britanic, Trump a vorbit mai intai cu Vladimir Putin si Benjamin Netanyahu, inainte de a o suna pe Theresa May.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii