ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
05-12-2016, ora 09:22

Presedintele filipinez spune ca Trump l-a laudat pentru razboiul sangeros impotriva drogurilor: „Este drumul cel bun”

Articol de Cristian Amariei
Controversatul lider filipinez Rodrigo Duterte a dezvaluit ca, in timpul convorbirii telefonice pe care a avut-o vineri cu Donald Trump, presedintele ales al SUA a laudat razboiul sangeros pe care tara din Asia de Sud-Est il duce impotriva drogurilor.

"Esti pe drumul cel bun", i-ar fi spus Trump lui Duterte la telefon, in ciuda faptului ca actualul presedinte al SUA, Barack Obama, a criticat in termeni duri ofensiva lansata de Duterte, pe care l-a acuzat ca incalca drepturile omului, arata AFP.

Liderul filipinez l-a sunat vineri seara pe Donald Trump ca sa-l felicite pentru castigarea alegerilor prezidentiale din America, iar cu aceasta ocazie republicanul l-a invitat la Casa Alba dupa preluarea mandatului si i-a urat succes in campania impotriva drogurilor, in care circa 4.800 de oameni au fost ucisi din luna iunie pana in prezent.

Cel putin asa sustine liderul filipinez, care a dezvaluit, intr-o inregistrare video publicata sambata de administratia de la Manila, ce a discutat cu Trump.

"S-a aratat receptiv la ingrijorarile noastre legate de droguri. Mi-a urat sa-mi mearga bine in campania mea si a spus ca suntem pe drumul cel bun, ca (actionam ca) o natiune suverana. Mi-a urat succes in campania impotriva drogurilor", a declarat Rodrigo Duterte.

Presedintele filipinez a lansat un razboi fara precedent impotriva traficului de droguri din tara sa, fara a mai tine cont de lege si de drepturile omului, atragand astfel critici din toate colturile lumii.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii