A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713617812.1416.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Presedintele CSM: „Ar trebui modificata legea de executare a pedepselor referitor la detinutii care scriu carti”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-07-2015, ora 16:06

Presedintele CSM: „Ar trebui modificata legea de executare a pedepselor referitor la detinutii care scriu carti”

Articol de Madalina Irimia
Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Marius Tudose, a declarat miercuri ca ar trebui modificata legea in ceea ce priveste reducerea pedepselor prin scrierea de carti in penitenciar si facute verificari privind autenticitatea si caracterul stiintific ale acelor opere.

Marius Tudose a spus ca prima masura in opinia sa este realizarea unui studiu comparat privind executarea pedepselor cu inchisoare in alte tari.

Intrebat cum poate fi rezolvata situatia creata de reducerea considerabila a unor pedepse in urma redactarii unor opere, Tudose a raspuns ca ar trebui sa fie modificata legea de punere in executare a pedepselor.

Totodata, potrivit presedintelui CSM, "ar trebui facute anumite verificari pentru a se constata daca opera respectiva este autentica sau nu".

La randul sau, ministrul Justitiei Robert Cazanciuc a spus ca munca in penitenciar este evaluata in momentul de fata pe baza unor norme aflate in vigoare inca din 2006.

"Sunt standarde europene in materie de ce inseamna recompensa pentru munca depusa in penitenciare. Este clar ca din 2006 si pana acum lucrurile s-au schimbat si este clar ca este nevoie de o interventie normativa", a mai aratat ministrul Justitiei.

Intrebat daca ministerul ia pozitie si initiaza un proiect in acest sens, Cazanciuc a declarat exista "in momentul de fata la minister o interventie normativa pentru a face lucrurile mai clare in materie stiintifica, in materie de lucrari cu caracter stiintific, redactate, elaborate in penitenciare".

"Acum suntem pe cale de a identifica cea mai buna formula, daca este nevoie de o formula la nivel legislativ, de lege, daca se impune o modificare a legii executarii pedepselor sau daca se poate face prin alte norme subsecvente", a mai spus Cazanciuc.

Sursa: mediafax.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii