A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714557103.3201.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Premierul Ungureanu vrea reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
01-04-2012, ora 12:13

Premierul Ungureanu vrea reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei

Articol de Cristian Amariei

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat, sambata, dupa reuniunea Asociatiei Prefectilor si Subprefectilor de la Odorheiu Secuiesc, ca este nevoie de reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei.

Intrebat, intr-o conferinta de presa, despre reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei, premierul s-a declarat convins ca este nevoie de reorganizare, precizand ca acest aspect nu a fost discutat la reuniunea Asociatiei Prefectilor si Subprefectilor la care a participat.

"Exista un proiect la care tin pentru ca sunt convins ca este nevoie de o reforma a administratiei publice si, implicit, de reorganizarea admninistrativ- teritoriala. Azi nu am vorbit despre acest lucru", a spus premierul.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a participat, sambata, la Odorheiu Secuiesc, la reuniunea Asociatiei Prefectilor si Subprefectilor din Romania.

Presedintele Traian Basescu declara, la inceputul lunii martie, ca actualul Parlament trebuie sa adopte in perioada urmatoare Legea sanatatii si Legea de reorganizare administrativ-teritoriala, aratand ca acestea vor intregi reforma statului.

UDMR se opune adoptarii Legii privind reorganizarea administrativ-teritoriala.

In acest moment, fiecare regiune este coordonata de cate o agentie pentru dezvoltarea regionala, acestea fiind organisme neguvernamentale, nonprofit, de utilitate publica, cu personalitate juridica.

In viitor, mai putine judete va insemna automat mai putine insitutii publice si in consecinta un aparat institutional mai putin dezvoltat.

Doar 8 consilii judetene, in loc de 41. Acelasi scenariu se aplica si prefecturilor precum si fiecarei agentii guvernamentale judetene.

Potrivit Institutului National de Statistica, cea mai bogata regiune de dezvoltare este in acest moment Bucuresti-Ilfov, urmata de Sud-Muntenia si Centru.

Foto: exclusivnews.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii