ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
26-01-2015, ora 08:45

Ponta este sigur ca are sustinerea Parlamentului pentru Guvern: „Iohannis a vorbit institutional”

Articol de Madalina Irimia
Liderul PSD, premierul Victor Ponta afirma ca cei trei ani de guvernare, dintre care doi sub formula USL, il recomanda pentru a ramane in fruntea Guvernului si a aratat ca este convins, "in proportie de 9 pe o scara de la 1 la 10", ca are sustinerea actualei majoritati parlamentare.

El a apreciat totodata ca recentele declaratii ale presedintelui Klaus Iohannis, care a precizat ca doreste un Guvern PNL, au fost "strict institutionale".

"Sunt trei ani in care Romania, spre deosebire de multe tari din Europa, a avut crestere economica neintrerupta, sunt trei ani in care, fata de anii anteriori, anii Guvernului Boc si Basescu, nu doar ca nu s-a taiat niciun leu de la pensii si salarii, ci in fiecare an s-au adaugat, sunt trei ani in care cateva dintre cele mai importante promisiuni ale USL-ului, care tin de zona economica, si anume reducerea CAS cu 5 puncte procentuale, scutirea de impozit a profitului investit, s-au realizat", a spus Ponta, la Antena 3.

El s-a referit si la rezultatul alegerilor din Grecia, unde, potrivit sondajelor efectuate la iesirea de la urne, formatiunea de extrema-stanga Syriza a iesit invingatoare, aratand ca "a sunat colopotul" care i-a spus "ocupa-te de economie, de locuri de munca, de salarii, pensii si de viata de zi cu zi, ca altfel oamenii te sanctioneaza".

Legat de recentele declaratii ale presedintelui Klaus Iohannis, care a precizat ca doreste un Guvern PNL, Ponta a apreciat ca acestea au fost strict institutionale si ca nu este cazul sa aiba o discutie cu acesta.

"Eu am vazut ce a declarat Iohannis. Mai departe... ce isi doresc unii jurnalisti care il intervievau nu are nicio legatura cu declaratiile. A facut o declaratie institutionala foarte clara, a zis ca nu e treaba presedintelui sa schimbe majoritasi - si slava Domnului ca a zis acest lucru", a spus Ponta, facand referire la faptul ca fostul presedinte Traian Basescu schimba majoritati in Parlament si intorcea votul oamenilor.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Realitatea TV, ca isi doreste un guvern PNL, cu care sa se simta confortabil si sa puna in aplicare viziunea sa pe zece ani.

Acest Guvern a fost aici, cand am devenit presedinte, nici nu i-am ales nici nu ii resping. Institutional, nu e treaba presedintelui, dar cu acest guvern nu vad cum sa pun in practica viziunea mea pe zece ani pentru Romania”, a spus Iohannis.

In replica, Ponta a afirmat ca ca Executivul pe care il conduce este social-liberal si a indeplinit programul USL in proportie de 80%, programul sau pe 2015-2016 fiind cea mai buna varianta pentru Romania.

Sursa: mediafax.ro
Foto: stiri-actuale.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii