A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713295264.2872.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ponta: „UN MILIARD de lei IN PLUS la buget in august cu TVA 9%. Seceta o sa se REFLECTE in cresterea economica”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-09-2015, ora 10:15

Ponta: „UN MILIARD de lei IN PLUS la buget in august cu TVA 9%. Seceta o sa se REFLECTE in cresterea economica”

Articol de Cristian Amariei
Premierul Victor Ponta a anuntat luni, la Camera Deputatilor, in deschiderea intalnirii conducerii PSD cu deputatii social-democrati, ca in luna august s-au inregistrat incasari cu un miliard de lei mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut, datorita scaderii TVA-ului la alimente la 9%. Totodata, Victor Ponta a mai declarat ca a mai discutat cu presedintele Klaus Iohannis in ultima perioada.

"Vreau sa va dau o veste buna. In luna august, cu TVA 9% la alimente si cu 1% doar taxa speciala si nu 1,5%, cat credeti ca am incasat, ca s-a inchis luna august fata de 2014, cu TVA mare? Un miliard de lei in plus, adica 200 de milioane de euro", a precizat Ponta la sedinta PSD.

"Nu pot decat sa va confirm cu mare bucurie ca desi am aplicat acea scadere de TVA la 9% de la 1 iunie, in realitate s-a intamplat ce spuneam si noi si alti specialisti. Am avut incasari mai mari. In iulie s-a intamplat, iar in august sunt incasari si mai mari. Zilele urmatoare se va adopta Codul Fiscal, care prevede scaderea cotei TVA la 20%, si sunt convins ca pe baza a ceea ce realizam acum si anume taxe mai mici si un ANAF mai puternic si bine organizat, lucru care inseamna ca avem mai multi bani la buget si crestere economica", a declarat Victor Ponta dupa sedinta deputatilor PSD, precizand ca marti va prezenta datele oficiale impreuna cu seful ANAF intr-o conferinta de presa..

Intrebat despre afirmatiile sefului Senatului, Calin Popescu Tariceanu, potrivit carora in cazul unor incasari bugetare mai mari nu e exclus ca unele masuri prevazute pentru 2016 sa fie devansate, premierul a afirmat ca seceta si problemele din agricultura vor afecta cresterea economica a Romaniei catre finalul anului.

"Asa este. Dar, deocamdata haideti sa vedem cum stam pentru ca mi-e teama ca in trimestrul al IV-lea seceta si problemele din agricultura o sa se reflecte in cresterea economica", a precizat prim-ministrul.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca a mai discutat cu presedintele Klaus Iohannis in ultima perioada si face acest lucru de fiecare data cand apare o situatie de "colaborare institutionala".

"Vorbesc cu presedintele Iohannis de fiecare data cand este o situatie de colaborare institutionala", a mentionat seful Guvernului.

Ultima intrevedere intre cei doi a avut loc pe 19 august. Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit cu premierul Victor Ponta. Pe agenda discutiilor de atunci s-au aflat prioritatile legislative din aceasta toamna, fiind abordata, in cadrul acestei consultari institutionale, inclusiv tema Codului fiscal.

Intalnirea a avut loc cu o zi inainte de consultarile tehnice dintre partidele politice legate de Codul fiscal, trimis spre reexaminare Parlamentului de catre Klaus Iohannis.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii