ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-09-2015, ora 14:11

Ponta: „Restructurarea si modernizarea ANAF va continua, astfel incat sa se ajunga cu rambursarea TVA la 15 zile”

Articol de Madalina Irimia
Premierul Victor Ponta a anuntat marti ca rezultatele financiar-bugetare bune permit continuarea procesului de restructurare si modernizare a ANAF, astfel incat sa se ajunga ca rambursarea TVA sa se faca in maximum 15 zile, fata de 45 de zile cat este in prezent.

„Am discutat cu ministrul de Finante si cu presedintele ANAF, in colaborare cu partenerii nostri internationali, FMI, Comisia Europeana, Banca Mondiala, si vreau sa mergem mai departe pe zona de restructurare si de modernizare a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, in asa fel incat, daca am ajuns de la rambursarea TVA de la 180 de zile, acum media este 45 de zile, insa prin masurile pe care le discutam in continuare si prin restructurarea ANAF-ului rambursarea TVA se va face in maxim 15 zile”, a precizat premierul, la Palatul Victoria.

Ponta a adaugat ca, de asemenea, ANAF isi formeaza acum un Departament special pentru Executari Silite.

„Deci nu vorbesc de hotararile penale. Aia e o alta discutie si aceea e Agentia care a trecut deja de Parlament, este la Senat, daca nu ma insel, si care se va afla la Ministerul Justitiei. Vorbim de executarile silite pentru creantele fiscale”, a afirmat premierul.

Ponta a mentionat ca „s-a extins spatiul privat virtual”.

„Practic, orice contribuabil persoana fizica are posibilitatea, si incercam sa promovam acest lucru, de a-si accesa online propriile obligatii”, a spus seful Guvernului.

Ponta a adaugat ca prin reorganizarea ANAF, ca institutie de sine statatoare, se intentioneaza implementarea unui model pe care il folosesc SUA si tari europene — acela de „a avea un board al ANAF numit de catre Guvern, Parlament, Presedinte, cu un tip de stabilitate care sa asigure implementarea politicilor bugetare”.

Sursa: financiarul.ro
     
Tag-uri: victor ponta, anaf, guvern
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii