ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-04-2014, ora 09:10

Peste 80% dintre minorii care au conturi pe Facebook mint in privinta varstei lor

Articol de Madalina Irimia

Peste 80% dintre minorii care au conturi pe site-ul de socializare Facebook mint in privinta varstei pe care o au, potrivit autoritatii care reglementeaza publicitatea din Marea Britanie.

Autoritatea de supraveghere a publicitatii din Marea Britanie (ASA) a descoperit aceasta problema in timp ce realiza un sondaj despre spoturile publicitare preferate de tineri. Sondajul a aratat ca 83% dintre copiii cu varste cuprinse intre 11 si 15 ani, care au fost monitorizati cu privire la timpul pe care il petrec pe internet, s-au inregistrat pe retelele de socializare cu varste false, informeaza theguardian.co.uk.

Doar circa 40% dintre copiii care au participat la acest studiu aveau peste 18 ani, insa unii dintre acestia afirmau ca au chiar si 88 de ani.

"Vom ridica aceasta problema companiilor care detin platforme de socializare pe internet", a spus directorul executiv al ASA, Guy Parker. "In cazul in care publicitarii si companiile de social-media stiu despre tehnica folosita de copii, nu ar trebui sa aiba un rol important in a stopa acest fenomen?", a intrebat acesta.

Pe de alta parte, Parker a spus ca ASA intentioneaza sa poarte discutii cu companiile care detin retele de socializare pe internet pentru a le arata ca trebuie introduse reguli de protectie "mult mai dure" decat cele folosite in prezent.

Sursa: mediafax.ro

Foto: slate.com

     
Tag-uri: minori, conturi, facebook
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii