A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713576382.9196.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Peste 350 de burse pentru rromi in studii medicale
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

EDUCATIE
21-09-2012, ora 11:00

Peste 350 de burse pentru rromi in studii medicale

Articol de Madalina Irimia

Peste 350 de elevi si studenti de etnie rroma vor putea beneficia in anul de invatamant 2012-2013 de burse si pregatire pentru a urma studii in domeniul medical, printr-o noua editie a Programului de Dezvoltare Personala "Profesionisti romi in domeniul medical", lansata joi de Active Watch.

In cadrul programului, tinerii rromi vor putea beneficia de doua sectiuni de pregatire, in functie de etapa educationala in care se afla.

Astfel, componenta mentorat si burse se adreseaza studentilor la facultatile de medicina si farmacie sau colegii medicale, medicilor rezidenti si elevilor la scoli postliceale medicale. In anul academic 2012-2013 vor fi disponibile 160 de locuri pentru tinerii romi interesati sa isi continue studiile in domeniul medical. Un numar de 30 de mentori, medici cu diferite specializari, angajati in cadrul proiectului, ii vor indruma pe tinerii romi in procesul de studiu, oferindu-le consultari gratuite pe teme academice de interes medical. In plus, tinerii selectati vor participa la o tabara nationala de advocacy si vor putea primi burse de pana la 15.500 de lei pe an, care incurajeaza obtinerea de rezultate academice excelente.

Componenta tutorat si burse este construita pentru sustinerea si acordarea de pregatire in regim gratuit la biologie, chimie si fizica, elevilor de liceu care in acest an sunt in clasa a XII-a sau a XIII-a si absolventilor de liceu cu diploma de bacalaureat care nu sunt inscrisi in prezent in nicio forma de invatamant. In anul scolar 2012-2013 vor fi disponibile 200 de locuri pentru tinerii romi interesati sa sustina in anul 2013 examenul de admitere in institutii de invatamant cu profil medical. Beneficiarii acestei componente vor fi pregatiti de profesori de specialitate, vor participa la tabere de motivare si vor putea primi burse lunare de pana la 800 de lei.

Tinerii romi se pot inscrie online pana pe 30 octombrie accesand website-ul oficial al proiectului.

ActiveWatch a lansat si Programul de calificare si recalificare a tinerilor romi in domeniul medical. Acesta este un program integrat de pregatire profesionala in diverse specializari ale domeniului sanatatii, igienei si serviciilor sociale care ofera servicii de orientare in cariera si cursuri de calificare sau recalificare pentru 125 de tineri romi care isi doresc sa influenteze in mod pozitiv accesul romilor din Romania la servicii de sanatate.

Cele doua programe fac parte din proiectul "O generatie de specialisti romi in domeniul medical", care este implementat la nivel national in perioada ianuarie 2011 - ianuarie 2014 de ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei, in parteneriat cu Fundatia Roma Education Fund Romania, Asociatia Medicilor Rezidenti, Centrul Romilor pentru Politici de Sanatate - SASTIPEN si Open Society Institute. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Sursa: newsin.ro

foto: infocurteadearges.ro

     
Tag-uri: elevi, rromi, burse
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii