ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-10-2016, ora 12:07

Peste 3 milioane de romani s-au mutat in strainatate pentru a munci

Articol de Cristian Amariei
Peste trei milioane de romani au ales sa se mute in strainatate pentru a munci, releva un Raport al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU).

Romania a devenit, astfel, a patra tara din Uniunea Europeana (UE), in functie de numarul de emigranti, citat de una dintre companiile romanesti cu profil de activitate transferuri de bani online.

Potrivit sursei citate, cei mai multi dintre cei care se muta in afara tarii ajung sa lucreze acolo pentru a oferi sprijin financiar familiei ramase in Romania.

Datele statistice publicate de TransferGo arata ca, in ultimii patru ani, 15.000 de romani au trimis in tara, prin intermediul platformei online TransferGo, 280 de milioane de euro.

"Comunitatile de romani din strainatate sunt unele dintre cele mai mari din Europa, iar Marea Britanie nu este o exceptie. Cei mai multi dintre romanii care au decis sa lucreze in Marea Britanie au facut-o din considerente financiare. De-a lungul anilor, aceasta comunitate a crescut si a inceput sa fie sprijinita de TransferGo prin servicii inovatoare de transfer de bani. in prezent, aceasta comunitate se confrunta cu un sentiment de incertitudine dupa Brexit, care are un impact major asupra tuturor comunitatilor de imigranti de pe acest teritoriu', se arata in comunicatul citat.

Conform Bancii Mondiale, pana la finalul anului 2015, aproximativ 4 milioane de romani au emigrat definitiv in strainatate, iar suma totala transferata de catre acestia in Romania s-a ridicat la 3,2 miliarde de dolari.

Principalele tari din care s-au trimis bani au fost Italia (937 milioane de dolari), Spania (740 milioane dolari) si Germania (422 milioane dolari).

Ministrii de interne ai statelor membre ale Uniunii Europene, reuniti recent la Luxemburg, au dat unda verde noului model de document de calatorie menit sa faciliteze repatrierea imigrantilor ilegali din Europa in tarile lor de origine, in cadrul eforturilor de limitare a fluxului de migranti catre blocul comunitar, transmite DPA.

Securitatea si caracteristicile tehnice ale noului tip de document de identitate ''vor facilita recunoasterea de catre tarile terte si vor accelera repatrierea'' persoanelor care nu au niciun drept de sedere in Uniunea Europeana, se arata de declaratia ministrilor de interne ai statelor membre.

Repatrierea migrantilor ilegali a devenit un element esential al strategiei Uniunii Europene de a combate influxul de migranti, insa procesul de expulzare a fost obstructionat de lipsa documentelor de calatorie ale migrantilor si de reticenta tarilor lor de origine de a recunoaste documentele.

Sursa: capital.ro
     
Tag-uri: romani, munca, strainatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii