ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-05-2016, ora 11:22

Perchezitii in Bucuresti si judetele Ilfov, Ialomita si Iasi, la evazionisti; prejudiciu estimat - 2 milioane de euro

Articol de Cristian Amariei
Politistii efectueaza marti 19 perchezitii in trei judete si in municipiul Bucuresti la persoane banuite ca ar fi cauzat un prejudiciu de peste 2.000.000 de euro, prin evaziune fiscala si spalare de bani. In urma perchezitiilor, 20 de persoane vor fi conduse la audieri la sediul politiei.

''La data de 10 mai, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Ilfov, efectueaza 19 perchezitii la domiciliile mai multor persoane fizice si la sediile unor societati comerciale din municipiul Bucuresti si din judetele Ilfov, Ialomita si Iasi'', informeaza un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane.

Potrivit sursei citate, persoanele in cauza sunt banuite ca, in perioada 2010 — 2014, ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi inregistrat cheltuieli fictive in contabilitatea societatilor pe care le controlau, in baza unor documente contabile emise de catre mai multe firme de tip 'fantoma' sau cu un comportament fiscal inadecvat.

Pentru a da aparenta de legalitate operatiunilor economice inregistrate in contabilitate, cei in cauza ar fi efectuat plati prin intermediul sistemului bancar, banii fiind ulterior retrasi din conturile firmelor "fantoma" si restituite deponentului.

Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale si SIAS din cadrul IGPR.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii