ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
15-11-2016, ora 11:30

Pe cine trimite coalitia lui Merkel in cursa pentru presedintia Germaniei

Articol de Cristian Amariei
Coalitia guvernamentala din Germania a ajuns luni la un acord prin care social-democratul Frank-Walter Steinmeier, in prezent ministru de Externe, este candidat la functia de presedinte al tarii, informeaza presa germana.

„Este o decizie rationala", a declarat, potrivit publicatiei Die Zeit, cancelarul Angela Merkel, liderul Uniunii Crestin-Democrate (CDU, centru-dreapta).

Vicecancelarul Sigmar Gabriel, liderul Partidului Social-democrat (SPD, centru-stanga), l-a propus acum cateva saptamani pe Frank-Walter Steinmeier pentru functia de presedinte al tarii.

Uniunea Crestin-Democrata (CDU) si filiala bavareza a acesteia, Uniunea Crestin-Sociala (CSU), au aprobat luni decizia de a-l numi pe Frank-Walter Steinmeier sef al coalitiei guvernamentale, o functie de coordonare politica ce deschide calea alegerii acestuia in functia de presedinte al Germaniei.

Mandatul actualului presedinte al Germaniei, Joachim Gauck, in varsta de 76 de ani, se incheie in martie 2017.

Parlamentul Germaniei se va intruni pe 12 februarie pentru alegrea presedintelui tarii, votul urmand sa fie, in acest context, o formalitate pentru Frank-Walter Steinmeier, in varsta de 60 de ani.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii