A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714010021.649.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Pe ce isi cheltuie romanii banii. Dorinta de cumparare, la cel mai ridicat nivel din ultimii 8 ani
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-05-2016, ora 11:26

Pe ce isi cheltuie romanii banii. Dorinta de cumparare, la cel mai ridicat nivel din ultimii 8 ani

Articol de Madalina Irimia
Romanii dispun de mai multi bani de cheltuiala dupa cresterile salariale si reducerile de taxe. Cu toate acestea, in medie, puterea de cumparare este cea mai mica din Uniunea Europeana si toti banii dintr-o luna merg aproape exclusiv pe mancare, informeaza stiri.tvr.ro

Reducerea TVA cu 4 procente, dar si cresterile de salarii si somajul in scadere au facut ca romanii sa fie unii dintre cei mai optimisti europeni. Anul acesta au facut cumparaturi cu 5% mai mari decat anul trecut se arata intr-un studiu GFK.

La polul opus se afla Italia, Slovacia, Grecia si Bulgaria doar in aceste state europene oamenii nu au incredere in revenirea economiei.

Zona verde a Europei, din care face parte Romania, alaturi de Germania, Spania, Portugalia, Franta sau Marea Britanie, arata o disponibilitate mai mare a oamenilor de a cheltui sau de a face investitii, mai afirma sudiul citat.

Mai mult chiar optimisumul romanilor ii face pe acestia sa astepte ca salariile lor sa creasca in continuare.

Chiar daca scaderea preturilor si cresterea salariilor au stimulat apetitul romanilor pentru produse ceva mai scumpe, totusi suntem inca departe de momentul in care vom cheltui bani multi pentru produse premium.

Cu toate aceste cresteri puterea de cumparare la noi este una dintre cele mai mici din Europa, asa ca majoritatea se limiteaza la traiul zilnic, astfel ca aproape 90% din bugetul romanilor merge pe hrana si bauturi.

Pentru ingrijirea personala sau a locuintei se cheltuie ceva mai mult de 10% din banii disponibili.

Pe de alta parte in tarile occidentale, doar 30% din buget este alocat pentru mancare, locuinta sau ingrijire. Cu cat vesticii au mai multi bani disponibili, cu atat cheltuiesc mai mult pe servicii, vacante si activitati recreative, nicidecum pe produse din magazine.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii