A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714113167.0084.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Patapievici a demisionat de la ICR: "Aceasta constructie institutionala vie e distrusa"
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

CULTURA
02-08-2012, ora 14:20

Patapievici a demisionat de la ICR: "Aceasta constructie institutionala vie e distrusa"

Articol de Cristian Amariei

Conducerea Institutului Cultural Roman, formata din presedintele institutiei, Horia Roman Patapievici, si cei doi vicepresedinti, Tania Radu si Mircea Mihaies, si-a depus joi astazi.

"Fata de lovitura teribila pe care puterea de astazi o aduce culturii romane, operatorilor culturali romani si artistilor romani, conducerea Institutului Cultural Roman intelege, in semn de protest, sa isi dea demisia. Din acest moment, noi declaram ca nu mai putem lupa cu vointa politica de distrugere a autonomiei culturale a ICR si cu vointa politica a actualului Guvern si a actualei majoritati parlamentare de a transforma Institutul intr-un instrument de propaganda", a declarat, joi, fostul presedinte al ICR, Horia Roman Patapievici.

Patapievici si-a exprimat speranta ca "ICR nu se va prabusi, ci va continua programele in care este deja angajat".

"Din punctul nostru de vedere, nu doar ca lucrul in care ne-am lasat sapte ani si jumatate din viata, care este aceasta constructie institutionala vie, este distrusa, dar opinia noastra este ca o sansa de a pastra bresa pe care noi am construit-o in piete culturale straine este distrusa complet", a afirmat Patapievici.

Decizia celor trei membri din conducerea Institutul Cultural Roman vine dupa ce Curtea Constitutionala a Romaniei a respins marti, cu majoritate de voturi, exceptia de neconstitutionalitate ridicata de Avocatul Poporului privind trecerea ICR din subordinea Presedintiei in cea a Senatului.

Sursa: Realitatea.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii