ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
15-03-2011, ora 15:42

Parisul vrea sa ii convinga pe partenerii sai sa intervina in Libia

Articol de Andreea Marinciu

Franta incearca sa convinga tarile membre G8 sa intervina in Libia. Nu este exclus embargoul maritim sau insituirea unei zone no-fly in Libia. Demersurile Frantei sunt sprijinite de autoritatile de la Londra.

Marile puteri reunite la Paris nu reusesc sa ia o decizie in ceea ce priveste o interventie militara in Libia. “ Pentru moment nu i-am convins” , a declarat seful Diplomatiei franceze, Alain Juppe pe canalul Europe 1, dupa o intalnire cu omologii sai din Statele Unite, Rusia, Germania, Marea Britanie, Italia, Canada si Japonia. Seful diplomatiei franceze a spus ca Parisul si Londra pledeaza pentru instaurararae unei zone fara zboruri aeriene, in Libia. Aceasta masura ar impiedica armata lui Kadhafi sa mai atace civilii. Fara a se pronunta in mod explicit asupra sortii orasului Benghazi, bastionul insurgentilor si cel de-al doilea mare oras al Libiei, Alain Juppe a recunoscut ca membrii comunitatilor internationale nu il pot impiedica pe colonelul Kadhafi sa atace. “ Astazi noi nu dispunem de mijloacele militare din cauza ca membrii comunitatii internationale nu s-au decis inca sa le achizitioneze” , a declarat Alain Juppe. Ministrii forumului G8 s-au pus de acord sa reia discutiile cu membriiu Consiliului de Securitate al ONU inainte sa sa ia o decizie care ar putea sa il afecteze pe conducatorul libian, a precizat Alain Juppe care a evocat posibilitatea unui embargo maritim. Ministrii forumului G8 doresc sa asocieze tarile arabe si tarile africane pentru a actiona asupra Libiei. Discutiile ministrilor afacerilor exterene, membri ai forumului G8, au inceput marti dimineata la Paris si vor continua in dupa-amiaza acestei zile.

“ Parisul pledeaza in zadar pentru a sustine insurgentii”

Pozitia Statelor Unite este in continuare asteptata. Secretarul de stat, Hillary Clinton, a spus luni, 14 martie, ca Statele Unite nu va lua o decizie fara acordul ONU. Hillary Clinton a spus ca o asemenea decize ar trebui luata de catre libieni mai degraba decat sa fie o decizie a Statelor Unite. “ Cred ca este foarte important ca aceasta sa nu fie decizia Statelor Unite, e mult mai important ca decizia sa vina din partea libienilor” , a declarat Hillary Clinton. Statele Unite a primit foarte multe solicitari din partea fortelor insurgente. Secretarul de stat a mai spus ca suportul populatiei este foarte important. ” Vom sprijini eforturile care se fac din cauza ca noi credem ca locuitorii din Libia trebuie ajutati, suntem constienti de eforturile pe care le depun” , a declarat Hilalry Clinton, citata de BBC. Seful diplomatiei americane este momentan in Paris pentru a asista la reuniunea informala a grupului G8, prezidat in Franta. Parisul, sustinut de Londra, pledeaza in zadar pentru a sustine insurgentii, conform LeMonde. Pana acum Franta este singura tara care a recunoscut oficial Consiliul National din Libia ca fiind singurul reprezentant legitim al poporului libian. G8 (Grupul celor opt) este un forum internaţional al guvernelor unor state dezvoltate din punct de vedere economic, tehnologic şi militar. Din G8 fac parte: Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Rusia, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii. Î mpreună, acestea î nsumează 60% din produsul intern brut la nivel mondial. De asemenea, ele totalizează aproximativ 72% din cheltuielile militare din lume, iar patru din cele opt, adică Franţa, Rusia, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii deţin peste 95% din armamentul nuclear al lumii. Recent G8 s-a extins intrucat au devenit membre Coreea de Sud si China.

Armata lui Kadhafi castiga teren

Luni, 14 martie, fortele guvernamentale au ajuns in propierea orasului Benghazi. Armata pro-Kadhafi a lansat in cursul zilei trecute atacuri terestre si aeriene asupra insurgentilor. In est, rebelii controleaza inca Misrata, oras aflata la 150 de kilometri de Tripoli. Linia de batalie s-a mutat spre est iar orasele controlate de insurgenti cad unul cate unul in mainile trupelor colonelului Muammar Kadhafi. Colonelul este determinat sa puna capat protestelor si sa inabuse armata opozitiei in ciuda avertizarilor primite de la nivel international. Dupa orasul Al-Uqaila si localitatea Al-Bicher, fortele guvernamanetale ataca orasul Brega, - punct strategic si oras petrolier. Brega este situat la 240 de kilometri distanta de Benghazi, oras sediu al Consiliului National al fortelor insurgente. Zeci de rebeli au parasit zona la bordul unor masini care transportau baterii antiaeriene, in directia Ajdabiya. In Benghazi toate liniile de telefon mobil au fost taiate.

sursa:www. lemonde. fr

     
Tag-uri:

, Franta incearca sa convinga tarile membre G8 sa intervina in Libia. Nu este exclus embargoul maritim sau insituirea unei zone no-fly in Libia. Demersurile Frantei sunt sprijinite de autoritatile de la Londra.

 

Marile puteri reunite la Paris nu reusesc sa ia o decizie in ceea ce priveste o interventie militara in Libia. “ Pentru moment nu i-am convins” , a declarat seful Diplomatiei franceze, Alain Juppe pe canalul Europe 1, dupa o intalnire cu omologii sai din Statele Unite, Rusia, Germania, Marea Britanie, Italia, Canada si Japonia. Seful diplomatiei franceze a spus ca Parisul si Londra pledeaza pentru instaurararae unei zone fara zboruri aeriene, in Libia. Aceasta masura ar impiedica armata lui Kadhafi sa mai atace civilii. Fara a se pronunta in mod explicit asupra sortii orasului Benghazi, bastionul insurgentilor si cel de-al doilea mare oras al Libiei, Alain Juppe a recunoscut ca membrii comunitatilor internationale nu il pot impiedica pe colonelul Kadhafi sa atace. “ Astazi noi nu dispunem de mijloacele militare din cauza ca membrii comunitatii internationale nu s-au decis inca sa le achizitioneze” , a declarat Alain Juppe. Ministrii forumului G8 s-au pus de acord sa reia discutiile cu membriiu Consiliului de Securitate al ONU inainte sa sa ia o decizie care ar putea sa il afecteze pe conducatorul libian, a precizat Alain Juppe care a evocat posibilitatea unui embargo maritim. Ministrii forumului G8 doresc  sa asocieze tarile arabe si tarile africane pentru a actiona asupra Libiei. Discutiile ministrilor afacerilor exterene, membri ai forumului G8, au inceput marti dimineata la Paris si vor continua in dupa-amiaza acestei zile.

“ Parisul pledeaza in zadar pentru a sustine insurgentii”

Pozitia Statelor Unite este in continuare asteptata. Secretarul de stat, Hillary Clinton, a spus luni, 14 martie, ca Statele Unite nu va lua o decizie fara acordul ONU.   Hillary Clinton a spus ca o asemenea decize ar trebui luata de catre libieni mai degraba decat sa fie o decizie a Statelor Unite. “ Cred ca este foarte important ca aceasta sa nu fie decizia Statelor Unite, e mult mai important ca decizia sa vina din partea libienilor” , a declarat Hillary Clinton. Statele Unite a primit foarte multe solicitari din partea fortelor insurgente. Secretarul de stat a mai spus ca suportul populatiei este foarte important. ” Vom sprijini eforturile care se fac din cauza ca noi credem ca locuitorii din Libia trebuie ajutati, suntem constienti de eforturile pe care le depun” , a declarat Hilalry Clinton, citata de BBC. Seful diplomatiei americane este momentan in Paris pentru a asista la reuniunea informala a grupului G8, prezidat in Franta. Parisul, sustinut de Londra, pledeaza in zadar pentru a sustine insurgentii, conform LeMonde. Pana acum Franta este singura tara care a recunoscut oficial Consiliul National din Libia ca fiind singurul reprezentant legitim al poporului libian. G8 (Grupul celor opt) este un forum internaţional al guvernelor unor state dezvoltate din punct de vedere economic, tehnologic şi militar. Din G8 fac parte: Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Rusia, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii. Î mpreună, acestea î nsumează 60% din produsul intern brut la nivel mondial. De asemenea, ele totalizează aproximativ 72% din cheltuielile militare din lume, iar patru din cele opt, adică Franţa, Rusia, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii deţin peste 95% din armamentul nuclear al lumii. Recent G8 s-a extins intrucat au devenit membre Coreea de Sud si China.

Armata lui Kadhafi castiga teren" title="Stiri despre Franta incearca sa convinga tarile membre G8 sa intervina in Libia. Nu este exclus embargoul maritim sau insituirea unei zone no-fly in Libia. Demersurile Frantei sunt sprijinite de autoritatile de la Londra.

 

Marile puteri reunite la Paris nu reusesc sa ia o decizie in ceea ce priveste o interventie militara in Libia. “ Pentru moment nu i-am convins” , a declarat seful Diplomatiei franceze, Alain Juppe pe canalul Europe 1, dupa o intalnire cu omologii sai din Statele Unite, Rusia, Germania, Marea Britanie, Italia, Canada si Japonia. Seful diplomatiei franceze a spus ca Parisul si Londra pledeaza pentru instaurararae unei zone fara zboruri aeriene, in Libia. Aceasta masura ar impiedica armata lui Kadhafi sa mai atace civilii. Fara a se pronunta in mod explicit asupra sortii orasului Benghazi, bastionul insurgentilor si cel de-al doilea mare oras al Libiei, Alain Juppe a recunoscut ca membrii comunitatilor internationale nu il pot impiedica pe colonelul Kadhafi sa atace. “ Astazi noi nu dispunem de mijloacele militare din cauza ca membrii comunitatii internationale nu s-au decis inca sa le achizitioneze” , a declarat Alain Juppe. Ministrii forumului G8 s-au pus de acord sa reia discutiile cu membriiu Consiliului de Securitate al ONU inainte sa sa ia o decizie care ar putea sa il afecteze pe conducatorul libian, a precizat Alain Juppe care a evocat posibilitatea unui embargo maritim. Ministrii forumului G8 doresc  sa asocieze tarile arabe si tarile africane pentru a actiona asupra Libiei. Discutiile ministrilor afacerilor exterene, membri ai forumului G8, au inceput marti dimineata la Paris si vor continua in dupa-amiaza acestei zile.

“ Parisul pledeaza in zadar pentru a sustine insurgentii”

Pozitia Statelor Unite este in continuare asteptata. Secretarul de stat, Hillary Clinton, a spus luni, 14 martie, ca Statele Unite nu va lua o decizie fara acordul ONU.   Hillary Clinton a spus ca o asemenea decize ar trebui luata de catre libieni mai degraba decat sa fie o decizie a Statelor Unite. “ Cred ca este foarte important ca aceasta sa nu fie decizia Statelor Unite, e mult mai important ca decizia sa vina din partea libienilor” , a declarat Hillary Clinton. Statele Unite a primit foarte multe solicitari din partea fortelor insurgente. Secretarul de stat a mai spus ca suportul populatiei este foarte important. ” Vom sprijini eforturile care se fac din cauza ca noi credem ca locuitorii din Libia trebuie ajutati, suntem constienti de eforturile pe care le depun” , a declarat Hilalry Clinton, citata de BBC. Seful diplomatiei americane este momentan in Paris pentru a asista la reuniunea informala a grupului G8, prezidat in Franta. Parisul, sustinut de Londra, pledeaza in zadar pentru a sustine insurgentii, conform LeMonde. Pana acum Franta este singura tara care a recunoscut oficial Consiliul National din Libia ca fiind singurul reprezentant legitim al poporului libian. G8 (Grupul celor opt) este un forum internaţional al guvernelor unor state dezvoltate din punct de vedere economic, tehnologic şi militar. Din G8 fac parte: Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Rusia, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii. Î mpreună, acestea î nsumează 60% din produsul intern brut la nivel mondial. De asemenea, ele totalizează aproximativ 72% din cheltuielile militare din lume, iar patru din cele opt, adică Franţa, Rusia, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii deţin peste 95% din armamentul nuclear al lumii. Recent G8 s-a extins intrucat au devenit membre Coreea de Sud si China.

Armata lui Kadhafi castiga teren">Franta incearca sa convinga tarile membre G8 sa intervina in Libia. Nu este exclus embargoul maritim sau insituirea unei zone no-fly in Libia. Demersurile Frantei sunt sprijinite de autoritatile de la Londra.

 

Marile puteri reunite la Paris nu reusesc sa ia o decizie in ceea ce priveste o interventie militara in Libia. “ Pentru moment nu i-am convins” , a declarat seful Diplomatiei franceze, Alain Juppe pe canalul Europe 1, dupa o intalnire cu omologii sai din Statele Unite, Rusia, Germania, Marea Britanie, Italia, Canada si Japonia. Seful diplomatiei franceze a spus ca Parisul si Londra pledeaza pentru instaurararae unei zone fara zboruri aeriene, in Libia. Aceasta masura ar impiedica armata lui Kadhafi sa mai atace civilii. Fara a se pronunta in mod explicit asupra sortii orasului Benghazi, bastionul insurgentilor si cel de-al doilea mare oras al Libiei, Alain Juppe a recunoscut ca membrii comunitatilor internationale nu il pot impiedica pe colonelul Kadhafi sa atace. “ Astazi noi nu dispunem de mijloacele militare din cauza ca membrii comunitatii internationale nu s-au decis inca sa le achizitioneze” , a declarat Alain Juppe. Ministrii forumului G8 s-au pus de acord sa reia discutiile cu membriiu Consiliului de Securitate al ONU inainte sa sa ia o decizie care ar putea sa il afecteze pe conducatorul libian, a precizat Alain Juppe care a evocat posibilitatea unui embargo maritim. Ministrii forumului G8 doresc  sa asocieze tarile arabe si tarile africane pentru a actiona asupra Libiei. Discutiile ministrilor afacerilor exterene, membri ai forumului G8, au inceput marti dimineata la Paris si vor continua in dupa-amiaza acestei zile.

“ Parisul pledeaza in zadar pentru a sustine insurgentii”

Pozitia Statelor Unite este in continuare asteptata. Secretarul de stat, Hillary Clinton, a spus luni, 14 martie, ca Statele Unite nu va lua o decizie fara acordul ONU.   Hillary Clinton a spus ca o asemenea decize ar trebui luata de catre libieni mai degraba decat sa fie o decizie a Statelor Unite. “ Cred ca este foarte important ca aceasta sa nu fie decizia Statelor Unite, e mult mai important ca decizia sa vina din partea libienilor” , a declarat Hillary Clinton. Statele Unite a primit foarte multe solicitari din partea fortelor insurgente. Secretarul de stat a mai spus ca suportul populatiei este foarte important. ” Vom sprijini eforturile care se fac din cauza ca noi credem ca locuitorii din Libia trebuie ajutati, suntem constienti de eforturile pe care le depun” , a declarat Hilalry Clinton, citata de BBC. Seful diplomatiei americane este momentan in Paris pentru a asista la reuniunea informala a grupului G8, prezidat in Franta. Parisul, sustinut de Londra, pledeaza in zadar pentru a sustine insurgentii, conform LeMonde. Pana acum Franta este singura tara care a recunoscut oficial Consiliul National din Libia ca fiind singurul reprezentant legitim al poporului libian. G8 (Grupul celor opt) este un forum internaţional al guvernelor unor state dezvoltate din punct de vedere economic, tehnologic şi militar. Din G8 fac parte: Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Rusia, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii. Î mpreună, acestea î nsumează 60% din produsul intern brut la nivel mondial. De asemenea, ele totalizează aproximativ 72% din cheltuielile militare din lume, iar patru din cele opt, adică Franţa, Rusia, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii deţin peste 95% din armamentul nuclear al lumii. Recent G8 s-a extins intrucat au devenit membre Coreea de Sud si China.

Armata lui Kadhafi castiga teren,

Luni, 14 martie, fortele guvernamentale au ajuns in propierea orasului Benghazi. Armata pro-Kadhafi a lansat in cursul zilei trecute atacuri terestre si aeriene asupra insurgentilor. In est, rebelii controleaza inca Misrata, oras aflata la 150 de kilometri de Tripoli. Linia de batalie s-a mutat spre est iar orasele controlate de insurgenti cad unul cate unul in mainile trupelor colonelului Muammar Kadhafi. Colonelul este determinat sa puna capat protestelor si sa inabuse armata opozitiei in ciuda avertizarilor primite de la nivel international. Dupa orasul Al-Uqaila si localitatea Al-Bicher, fortele guvernamanetale ataca orasul Brega, - punct strategic si oras petrolier. Brega este situat la 240 de kilometri distanta de Benghazi, oras sediu al Consiliului National al fortelor insurgente. Zeci de rebeli au parasit zona la bordul unor masini care transportau baterii antiaeriene, in directia Ajdabiya. In Benghazi toate liniile de telefon mobil au fost taiate.

 

sursa:www. lemonde. fr

" title="Stiri despre

Luni, 14 martie, fortele guvernamentale au ajuns in propierea orasului Benghazi. Armata pro-Kadhafi a lansat in cursul zilei trecute atacuri terestre si aeriene asupra insurgentilor. In est, rebelii controleaza inca Misrata, oras aflata la 150 de kilometri de Tripoli. Linia de batalie s-a mutat spre est iar orasele controlate de insurgenti cad unul cate unul in mainile trupelor colonelului Muammar Kadhafi. Colonelul este determinat sa puna capat protestelor si sa inabuse armata opozitiei in ciuda avertizarilor primite de la nivel international. Dupa orasul Al-Uqaila si localitatea Al-Bicher, fortele guvernamanetale ataca orasul Brega, - punct strategic si oras petrolier. Brega este situat la 240 de kilometri distanta de Benghazi, oras sediu al Consiliului National al fortelor insurgente. Zeci de rebeli au parasit zona la bordul unor masini care transportau baterii antiaeriene, in directia Ajdabiya. In Benghazi toate liniile de telefon mobil au fost taiate.

 

sursa:www. lemonde. fr

">

Luni, 14 martie, fortele guvernamentale au ajuns in propierea orasului Benghazi. Armata pro-Kadhafi a lansat in cursul zilei trecute atacuri terestre si aeriene asupra insurgentilor. In est, rebelii controleaza inca Misrata, oras aflata la 150 de kilometri de Tripoli. Linia de batalie s-a mutat spre est iar orasele controlate de insurgenti cad unul cate unul in mainile trupelor colonelului Muammar Kadhafi. Colonelul este determinat sa puna capat protestelor si sa inabuse armata opozitiei in ciuda avertizarilor primite de la nivel international. Dupa orasul Al-Uqaila si localitatea Al-Bicher, fortele guvernamanetale ataca orasul Brega, - punct strategic si oras petrolier. Brega este situat la 240 de kilometri distanta de Benghazi, oras sediu al Consiliului National al fortelor insurgente. Zeci de rebeli au parasit zona la bordul unor masini care transportau baterii antiaeriene, in directia Ajdabiya. In Benghazi toate liniile de telefon mobil au fost taiate.

 

sursa:www. lemonde. fr

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii