ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-12-2014, ora 11:14

Parazitii din alimente. Ce trebuie facut pentru a nu te imbolnavi mancand

Articol de Madalina Irimia
Parazitii din alimente sunt inamici nevazuti ce pot provoca multe neplaceri. Mai ales acum, cand oamenii se indreapta din ce in ce mai mult catre o diete sanatoase si consume foarte multe fructe si legume. Daca nu sunt manevrate corespunzator, parazitii din alimente vor ajunge direct in organismul nostru.
Listeria, parazitul din fructe, legume, lapte si mezeluri
Bacteria Listeria contamineaza produsele proaspete, fructele si legumele si se manifesta prin febra, dureri musculare, crampe sau diaree. Infectia se poate instala dupa doua zile, uneori chiar si dupa doua luni de la infestare. Pentru a se preveni infestarea cu bacteria listeria produsele proaspete trebuie spalate temeinic si lasate sa se zvinte. Apoi se depoziteaza la frigideri la temperaturi mai mici de 4 grade. Curatati temeinic orice obiect sau suprafata care a intrat in contact cu fructele si legumele proaspete. De asemenea, bacteria listeria poate fi gasita in laptele proaspat, uneori si in iaurt sau branza Brie sau feta. Din lapte, listeria disparte numai prin pasteurizare. Si mezelurile sunt expuse riscului de a fi infestate cu bacteria listeria. Odata ajunsa in fabricile de mezeluri, bacteria poate supravietui ani intregi. Chiar daca prin fierbere listeria este distrusa, daca o bucata a fost pusa pe o farfurie infestata, atunci s-a infestat si respectiva bucata.
Cel mai mare risc de a se imbolnavi de listerioza il au batranii, femeile insarcinate si persoanele cu imunitate scazuta.
Integral pe sfatulparintilor.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii