ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-02-2016, ora 12:06

Papa Francisc povesteste cum a suparat-o pe Angela Merkel dupa ce a comparat Europa cu o femeie stearpa

Articol de Cristian Amariei
Papa Francisc a marturisit ca a "infuriat-o" pe Angela Merkel atunci cand a comparat Europa cu "o femeie sterila", potrivit unui interviu publicat luni si citat de AFP.

In acest interviu acordat cotidianului Corriere della Sera, Jorge Bergoglio spune ca a primit un telefon din partea cancelarului german la putin timp dupa discursul sustinut in fata institutiilor europene la Strasbourg, in noiembrie 2014: "Era putin suparata, deoarece am comparat Europa cu o femei sterila, incapabila sa aiba copii. Ea m-a intrebat daca eu cred intr-adevar ca Europa nu mai poate avea copii".

Papa Francisc spune ca i-a raspuns ca "Europa poate inca, si chiar multi, pentru ca are radacini solide si adanci".

Europa "detine o istorie unica", afirma papa, si "a avut si poate avea inca un rol fundamental, este suficient sa ne gandim la cultura si la traditiile pe care le incarneaza".

"In momentele cele mai grele, a aratat ca are resurse de nebanuit", a continuat papa.

In opinia sa, forta batranului continent poate proveni din exemplul "marilor personalitati uitate" precum Konrad Adenauer, Robert Schuman sau Alcide de Gasperi.

Papa Francisc s-a aratat adeseori critic fata de institutiile europene. Saptamana trecuta acesta a facut elogiul dinamismului chinez, afirmand: "Noi avem Bunica Europa. Se pare ca nu mai e Mama Europa. Sper sa fie capabila sa recupereze acest rol!"

Sursa: hotnews.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii