A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714139392.088.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Papa Francisc avertizeaza calugaritele asupra pericolelor internetului
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-07-2016, ora 10:24

Papa Francisc avertizeaza calugaritele asupra pericolelor internetului

Articol de Madalina Irimia
Papa Francisc le-a recomandat miilor de calugarite din manastiri sa nu se lase "distrase" de internet, anuntand vineri si noi reguli asupra "regimului contemplativ". "In societatea noastra, cultura digitala influenteaza decisiv formarea gandirii...Acest climat cultural afecteaza si comunitatile contemplative", scrie papa in Constitutia sa apostolica Vultum Dei quarere (Cautarea infatisarii Domnului) dezvaluita vineri.

"Aceste mijloace pot fi fara indoiala instrumente utile..., dar va recomand un discernamant prudent pentru ca acestea sa fie in folosul formarii pentru viata contemplativa...si nu ocazii de distragere si evadare din viata frateasca din comunitate si nici daunatoare vocatiei voastre, sau un obstacol in calea vietii voastre dedicate in intregime contemplarii", adauga papa Francisc, citat de AFP.

Noile reguli se adreseaza celor circa 35.000 de calugarite din aproximativ 4.000 de manastiri, aflate indeosebi in Italia si Spania.

In pofida scaderii numarului de femei care doresc sa devina maici, Suveranul Pontif a solicitat sa nu se incerce "recrutarea" de calugarite din strainatate pentru a umple manastirile. "Desi reglementarile comunitatilor internationale si multiculturale manifesta universalitatea harului, trebuie evitata cu orice pret recrutarea de candidate venite din alte tari doar pentru a asigura supravietuirea manastirii", a afirmat papa.

Suveranul Pontif a mai solicitat ca rugaciunea sa fie cu adevarat "centrul" vietii comunitare. Papa incurajeaza toate manastirile sa faca parte dintr-o federatie, ca "structura importanta de comuniune intre manastiri care impartasesc acelasi har, pentru a nu ramane izolate".

Precedenta constitutie apostolica asupra regimului contemplativ al maicilor din manastiri, cea a papei Pius al XII-lea, Sponsa Christi, a fost publicata in 1950, incheie AFP.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii