ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-09-2016, ora 09:03

PROGNOZA METEO. Vreme neobisnuit de calda la sfarsit de saptamana. Unde PLOUA in WEEKEND

Articol de Madalina Irimia
La sfarsit de saptamana vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada. Asa ca daca aveti planuri pentru weekend nu trebuie sa va temeti ca vor fi "sabotate" de conditiile atmosferice.

VINERI, vremea in tara va fi predominant frumoasa, iar valorile termice vor continua sa creasca urmand a se situa peste cele specifice acestei date din an. Cerul va fi mai mult senin - ziua in toate regiunile, iar in sud si in est si noaptea, in timp ce in restul teritoriului va deveni variabil si cu unele innorari. Vantul va sufla slab si moderat cu intensificari in zona montana inalta. Temperaturile maxime se vor incadra intre 21 de grade pe litoral si 28 de grade in Moldova. Dimineata, dar mai ales in cursul noptii, in zonele joase de relief, pe arii restranse, va fi ceata.

SAMBATA, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit pentru prima zi a lunii octombrie, la nivelul intregii tari. Cerul va fi variabil, cu innorari trecatoare, dar conditiile de ploaie vor fi foarte reduse. Vantul va sufla, in general, moderat in regiunile estice si slab in restul teritoriului, iar la munte, in special la inaltimi mai mari, va avea unele intensificari. Temperaturile maxime se vor incadra intre 20...21 de grade pe litoral si 27...28 de grade in Campia Romana, iar cele minime intre 7 si 17 grade, mai scazute, pana la 3...4 grade, in estul Transilvaniei. Dimineata si noaptea, pe arii restranse, in zonele joase de relief din est, sud-est si izolat in depresiunile din restul teritoriului, va fi ceata.

DUMINICA, vremea se va mentine mai calda decat in mod normal pentru inceputul lunii octombrie. Cerul se va innora treptat in jumatatea de vest a tarii, unde, mai ales spre seara si noaptea, local, vor fi averse, trecator, posibil si descarcari electrice, in timp ce in restul teritoriului, va fi mai mult senin in cursul zilei, apoi variabil cu unele innorari, dar numai izolat ploi slabe, de scurta durata. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor avea valori de la 20...21 de grade pe litoral, pana la 27...28 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor incadra intre 6 si 16 grade. Dimineata, pe arii restranse in zonele joase de relief din est si sud-est va fi ceata.

In prima parte a saptamanii viitoare, vremea va deveni in general instabila, mai intai in vestul, nordul si centrul tarii, apoi si in restul teritoriului. Ploile vor fi prezente in toate regiunile, iar pe spatii restranse, cu precadere la munte, cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Temperaturile incep sa scada la inceput in zonele din interiorul arcului carpatic, apoi si in celelalte regiuni si vor continua sa scada de la o zi la alta si vor ajunge sa fie mai frig decat ar fi normal. Luni, maximele termice vor fi cuprinse intre 17 si 24 de grade, iar ulterior nu vor mai depasi 20 de grade nici macar la nivel izolat.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii