A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713875930.3955.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

PONTA: „CUMINTENIA PAMANTULUI” ERA A STATULUI. CSM s-a sesizat in urma declaratiei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-10-2014, ora 14:41

PONTA: „CUMINTENIA PAMANTULUI” ERA A STATULUI. CSM s-a sesizat in urma declaratiei

Articol de Cristian Amariei
Inspectia judiciara din cadrul CSM analizeaza declaratiile premierului Victor Ponta privind opera "Cumintenia pamantului" a lui Constantin Brancusi. Ponta a declarat ca un judecator a dat o hotarare gresita in cazul operei de arta.

IJ face verificari in cazul declaratiei premierului despre decizia instantei privind retrocedarea operei lui Brancusi "Cumintenia Pamantului", raportul urmand sa fie analizat in CSM, care va stabili daca prin aceste afirmatii a fost incalcata independenta justitiei, a spus presedintele Consiliului.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca i-a cerut ministrului Justitiei sa sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) asupra faptului ca un judecator a emis, in opinia sa, o hotarare gresita in cazul operei lui Brancusi "Cumintenia Pamantului", spunand ca acel judecator ar trebui sa plateasca.

"Singura opera a lui Constantin Brancusi ramasa in Romania, Cumintenia Pamantului, a fost retrocedata desi la dosar erau toate actele prin care statul era proprietar legal, iar acum, ca sa nu fie vanduta, trebuie sa platim 20 milioane euro. Deci, fiecare roman din aceasta tara va da un euro, de la nou-nascut la pensionar, pentru ca, din punctul meu de vedere, niste judecatori sau un judecator a dat o hotarare gresita, ori eu i-am cerut ministrului Justitiei sa sesizeze CSM si CSM daca constata ca nu eu am dreptate, o sa-mi cer scuze. Dar daca se constata ca un judecator a gresit, acel judecator trebuie sa plateasca", a spus Ponta la Digi 24.

In urma cu doua saptamani, premierul Victor Ponta a declarat ca isi doreste, ca cetatean, ca justitia sa fie mai eficienta, deoarece reprezinta un serviciu public, si sa fie responsabila atunci cand greseste, aratand ca, deocamdata, aceasta este singura putere care nu raspunde niciodata cand greseste.

Premierul si-a continuat afirmatia aratand ca prin hotarari judecatoresti a fost retrocedata in ultimii ani o suprafata egala cu cea a Romaniei, Bulgariei, Ungariei si a unei jumatati din Ucraina, iar statul are de platit in urmatorii 20 ani mai mult decat poate produce.

Sursa: realitatea.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii