ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-10-2014, ora 15:05

Oscar Pistorius, condamnat la cinci ani de inchisoare pentru uciderea prietenei sale

Articol de Madalina Irimia
Atletul paralimpic sud-african Oscar Pistorius a fost condamnat marti la cinci ani de inchisoare pentru uciderea prietenei sale, Reeva Steenkamp.

Acuzatul "a fost condamnat la o pedeapsa maxima de cinci ani de inchisoare", a declarat judecatoarea Thokozile Masipa, care l-a gasit vinovat pe fostul campion de "omucidere involuntara".

Judecatoarea a precizat, totodata, ca o pedeapsa cu munca in folosul comunitatii, asa cum au cerut avocatii sportivului "nu ar fi adecvata". "Pedeapsa sugerata (de catre expertii citati de aparare) nu ar fi adecvata", a spus judecatoarea, insistand insa asupra faptului ca Pistorius a tras patru gloante prin usa toaletei vilei sale crezand ca in spatele acesteia se afla un intrus.

Oscar Pistorius, in varsta de 27 ani, a impuscat-o pe Reeva Steenkamp, un manechin de 29 ani cu care era impreuna de 3 luni, in noaptea de 13 spre 14 februarie 2013, in vila sa de lux din Pretoria. Sportivul a sustinut tot timpul ca a confundat-o cu un hot care a patruns in casa in toiul noptii, atunci cand a impuscat-o mortal pe prietena sa, prin usa inchisa a toaletei.

Pistorius a scapat de acuzatia mult mai grava de crima cu premeditare, care i-ar fi putut aduce o condamnare pe viata.

In anul 2012, la Londra, Oscar Pistorius a devenit primul sportiv cu handicap fizic care a participat la o intrecere din cadrul Jocurilor Olimpice, alaturi de sportivi valizi.

Imediat dupa incheierea sedintei de marti, in care si-a aflat sentinta, Pistorius a fost condus catre locul in care isi va ispasi pedeapsa.

Conform avocatului acuzarii, familia Reevei Steenkamp s-a declarat multumita de sentinta.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii