A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714403345.9619.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Organizatia Femeilor Liberale din Iasi dezbate „avatarurile invatamantului preuniversitar”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
09-03-2012, ora 08:09

Organizatia Femeilor Liberale din Iasi dezbate „avatarurile invatamantului preuniversitar”

Articol de Madalina Irimia

Organizatia Judeteana a Femeilor Liberale din Iasi (OFL Iasi) initiaza dezbaterea publica denumita „Avatarurile invatamantului preuniversitar”, privind noile modificari aduse de Legea Educatiei Nationale. Seminarul-dezbatere va avea loc vineri, 9 martie, incepand cu orele 17.00, in sala Mihai Eminescu a Hotelului Astoria din Iasi.

La eveniment vor participa lideri politici locali, precum dl. deputat Relu Fenechiu, presedintele PNL Iasi, dl. deputat Cristian Adomnitei, fost ministru al Educatiei si Cercetarii sau dna. prof. dr. Camelia Gavrila, consilier local PNL Iasi si director al Colegiului National “Costache Negruzzi” din Iasi, parinti, cadre didactice din invatamantul preuniversitar si universitar, specialisti (psihologi, psihopedagogi), reprezentanti ai sindicatelor si ONG-urilor de profil.

Dezbaterea initiata de OFL Iasi propune o analiza concludenta asupra principalelor aspecte ale noii legi a invatamantului preuniversitar romanesc, asupra efectelor pe care acestea le vor avea in intregul proces educational al copiilor si, impreuna cu factorii de decizie atat de la nivel local, cat si de la nivel national, gasirea de solutii pentru implementarea cu succes si adaptarea la acest statut legislativ.

Educatia este domeniul social fundamental prin care se evalueaza gradul de cultura si civilizatie al unui popor. Schimbarile aduse de Legea Educatiei deschid perspective, reconfigureaza sistemul, dar generaza in aceeasi masura dezbateri, controverse pedagogice, neliniste in fata unor aspecte insuficient clarificate. Seminarul nostru isi propune sa analizeze modificarile esentiale propuse in domeniul educatiei preuniversitare, sa le evalueze din perspectiva psihopedagogica, sociologica si de practica educationala europeana. Opiniile specialistilor, profesori, psihologi, viziunea academica asupra implicatiilor legislative si conceptuale, pareri ale parintilor, ale societatii civile, ale organizatiilor profesionale vor fi explorate intr-un demers complex, obiectiv, sistemic, generat de credinta ca dialogul onest este o cale spre adevar”, este de parere prof. dr. Camelia Gavrila, directorul Colegiului National “Costache Negruzzi” din Iasi.

Partidul National Liberal acorda invatamantului prescolar o importanta deosebita. In concordanta cu toate cercetarile internationale in stiintele educatiei si buna practica in domeniu, educatia formala a unui copil trebuie sa inceapa mai devreme de clasa I si este in interesul acestora sa se intample asa. Conceptul clasei pregatitoare porneste bazat pe un principiu corect. Din nefericire, incompetenta afisata la nivelul conducerii Ministerului Educatiei au compromis aplicarea cu succes al acestui principiu corect. Noi nu punem in discutie viabilitatea proiectului, ci condamnam dezorganizarea, incompetenta si haosul care au caracterizat actiunile factorilor responsabili din minister in implementarea proiectului. Problema nu trebuie rezolvata la nivel legislativ, ci tine de aplicarea deciziilor si de inlocuirea imediata a celor care nu pot face acest lucru in conditii normale si civilizate pentru cele 150.000 de familii cu copii pentru clasa pregatitoare”, a completat Cristian Adomnitei, deputat PNL Iasi.

CUVANTUL CHEIE AL ZILEI DE 9

MARTIE ESTE: "40 de pahare"

Foto: ziare-pe-net.ro

     
Tag-uri: Camelia Gavrila, OFL, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (2)  
Sergiu Ionescu,  12.03.2012 23:59

E foarte bine ca se mai gandeste cineva si la binele oamenilor si e bine ca macar incearca cineva sa faca ceva ! felicitari Doamnelor Liberale!

   
Eliza Bogdan,  12.03.2012 21:58

Cu siguranta actiunea doamnelor liberale a avut impact in viata publica a acestei societati. Astfel se demonstreaza din nou, ca liberalilor le pasa cum se desfasoara lucrurile in vieta poporului. Sunt convinsa ca acest eveniment a dus la o comunicare buna intre cadrele didactice si parintii elevilor. De altfel, e necesara o astfel de comunicare nu doar in situatii de criza, ci mereu - pentru buna desfasuare a activitatilor elevilor si buna dezvoltare a lor.

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii