ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-06-2016, ora 15:08

Organizarea Euro 2020 in Romania, in pericol

Articol de Cristian Amariei
Vicepresedintele LPF, Robert Pongracz, spune, intr-un interviu remis Mediafax ca nu este exclus sa ne trezim cu scrisori de amenintare de la forul European, dupa ce Romania nu a facut nimic pentru organizarea meciurilor care i-au fost atribuite la EURO 2020.

Robert Pongracz cunoaste foarte bine modul de lucru al UEFA, unde a activat multiani ca venue director la meciuri din Liga Campionilor si Europa League. Actualul vicepresedinte al LPF nu ar fi surprins ca autoritatile de la Bucuresti sa se trezeasca in curind cu scrisori ultimative din partea forului European, pentru lipsa de actiuni in asigurarea infrastucturii. Oficialiul LPF face un apel la politicieni sa ia masuri pentru remedierea situatiei.

"Eu cred ca o sa-l facem romaneste, pe ultima suta de metri, o sa vina o scrisoare de la UEFA, ca va luam meciurile si o sa facem totul ce este posibil." a spus Robert Pongracz.

Nici macar amenintarile de la UEFA nu vor schimba mentalitatea guvernantilor de la Bucuresti, crede oficialul roman. Fotbalul nu este in mod oficial prioritate pe strategia MTS pana in 2032 (Strategia Nationala pentru Sport si Tineret in Romania 2016-2032), iar EURO 2020 pare pierdut in ceata in acest context.

"Tot ce o sa se faca pentru campionatul asta o sa se faca in stres, o sa se faca numai pentru un scop, sa nu pierdem organizarea, tu cand construiesti trebuie sa te gandesti: ma, ce folos o sa ii dau dupa ce se termina acest eveniment." a mai spus vicepresedintele LPF

Situatia Arenei Nationale este una deosebita, dupa ce mandria Bucurestiului a fost inchisa citeva luni, in urma tragediei de la clubul Colectiv. In cei 4 ani de cand a gazduit finala Europa League, stadionul de 55.000 de locuri nu numai ca nu a evoluat, ba dimpotriva.

"Eu nu pot sa inteleg cum se poate ca un stadion ca National Arena sa fie blocat luni de zile dintr-o cauza birocratica, ca lipseste o hirtie, adica sunt niste chestii ridicole care se intimpla la ora actuala . Si este trist… ai un stadion de 5 stele, unde s-a facut o finala europeana, si nu scoti bani de la el. Stadionul asta ar trebui, ca cel din Frankfurt, sa aiba evenimente in fiecare saptamana." a incheiat Robert Pongracz

La Bucuresti ar trebui sa fie organizate trei meciuri din faza grupelor Campionatului European din 2020 si macar un meci din faza optimilor de finala. Meciurile se vor disputa pe Arena Nationala, in timp ce antrenamentele echipelor ce vor juca in Romania se vor face pe stadioanele Steaua, Dinamo, Rapid si Arcul de Triumf.

Sursa. gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii