A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713889544.142.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Obama anunta oficial restabilirea relatiilor diplomatice dintre SUA si Cuba
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-07-2015, ora 12:42

Obama anunta oficial restabilirea relatiilor diplomatice dintre SUA si Cuba

Articol de Madalina Irimia
Presedintele american Barack Obama a anuntat miercuri oficial restabilirea relatiilor diplomatice dintre SUA si Cuba, dupa mai mult de jumatate de secol de tensiuni, subliniind ca este vorba de o 'etapa istorica' si de un 'nou capitol' in relatiile americano-cubaneze, relateaza Reuters si AFP.

"SUA au acceptat oficial astazi sa restabileasca relatiile diplomatice cu Cuba", pentru ca fiecare din cele doua tari sa-si redeschida ambasada de pe teritoriul celeilalte, a afirmat Obama de la Casa Alba.

"In urma cu un an, ar fi putut parea imposibil ca SUA isi vor inalta din nou steagul pe ambasada lor de la Havana", a declarat presedintele american.

Obama a recunoscut ca au existat 'diferente reale si profunde' intre SUA si Cuba, printre care cele privind libertatea de exprimare, afirmand totodata ca eforturile de a izola Cuba au avut efectul contrar.

In acelasi timp, presedintele american a dat asigurari ca SUA vor semnala in continuare atunci cand vor exista neintelegeri cu Cuba privind unele valori, adaugand ca angajamentul Washingtonului fata de Havana va urmari promovarea democratiei si a drepturilor omului in insula.

Liderul de la Casa Alba a mai anuntat ca secretarul de stat american John Kerry va efectua o vizita in Cuba in aceasta vara si a facut apel la Congresul american sa ridice embargoul impus Cubei.

Pe de alta parte, potrivit Reuters, guvernul de la Havana a transmis ca SUA ar trebui sa permita ca baza militara de la Guantanamo sa revina sub suveranitatea Cubei.

Statele Unite si Cuba isi vor redeschide pe 20 iulie ambasadele la Havana si Washington, moment ce va marca reluarea relatiilor diplomatice dintre cele doua tari.

Sursa: agerpres.ro
     
Tag-uri: barack obama, sua, cuba
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii