ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-01-2015, ora 11:36

Oamenii strazii din Iasi refuza sa fie dusi in adaposturi, la caldura

Articol de Madalina Irimia
Politistii locali din Iasi au mers seara trecuta prin culcusurile improvizate pentru a-i aduna pe cei fara casa in pericol sa fie rapusi de gerul naprasnic. Multi prefera sa ramana in temperaturile de pana la minus -25 de grade, decat sa mearga in adaposturile calduroase, unde li se ofera un pat si o masa calda, dar unde nu sunt lasati cu bauturi alcoolice.

Misiune grea pentru politistii locali din Iasi. Acestia au incercat sa-i convinga pe oamenii strazii sa renunte la adaposturile improvizate si sa mearga in centrul social pregatit de Primarie.

In cartierul Alexandru, patru persoane dormeau intr-o locuinta improvizata din paturi, saltele si haine adunate de-a lungul timpului. in ciuda temperaturilor de pana la -25 de grade Celsius, gandul de a merge intr-un loc amenajat nu i-a bucurat:

- O sa mergeti in seara asta la un adapost al primariei. - Nu merg la nici un adapost. Lasa-ma in pace!

Cu greu s-au lasat convinsi de politisti.

“Iau zapada in mana, ma spal cu zapada frumos. Dau pe fata ca noi suntem romani curati,” incearca sa-i convinga un om al strazii pe politisti.

Este ger in noaptea asta si o sa inghetati aici. Da, stiu. Minus 12 grade, minus 16 grade.”

In zona centrala, politistii au gasit o situatie chiar mai grava: “Avem aici o persoana care e in caricior. si ea nu poate sa ramana aici in seara asta.”

20 de persoane au fost luate de pe strada si duse in adapost.

Daniel Ungureanu, purtatorul de cuvant al Politiei Locale Iasi: “Avand in vedere temperaturile foarte scazute din aceste zile, politistii locali actioneaza pentru identificarea si adapostirea persoanelor care nu au domiciliu. Mentionam faptul ca majoritatea persoanelor refuza sa mearga la centrele de adapost, dar cu metode specifice reusim sa ii aducem aici, sa ii adapostim.”

Oamenii sunt dusi in adapostul C.A. Rosetti, unde primesc o masa calda, ceai si un pat unde sa doarma, insa multi prefera sa ramana pe strazi pentru ca in centru consumul de alcool este strict interzis.

Sursa: digi24.ro
Foto: adevarul.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
vaporeanu,  09.01.2015 17:35

Surpriza totala pe piata ofertelor de lucru! Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: gheorghenecula@yahoo.com

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii