A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714059339.7236.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

OMS: Cazuri de poliomielita confirmate in Ucraina; risc scazut de raspandire in Romania
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-09-2015, ora 12:19

OMS: Cazuri de poliomielita confirmate in Ucraina; risc scazut de raspandire in Romania

Articol de Cristian Amariei
Doua cazuri de poliomielita la copii de varste mici au fost confirmate in Ucraina, in regiunea Transcarpatia, de la granita cu Uniunea Europeana, a anuntat miercuri guvernul ucrainean si o asociatie specializata in combaterea poliomielitei, potrivit AFP si Reuters.

Acestea sunt primele cazuri de poliomielita semnalate in Europa dupa 2010.

Maladia a fost declarata la doi copii — unul de patru ani, iar altul de 10 luni, conform unui comunicat de presa al ONG-ului 'Polio global eradication initiative'. Simptomele, printre care paralizia caracteristica acestei boli, au aparut la cei doi copii pe 30 iunie si 7 iulie.

Regiunea Transcarpatia, din sud-vestul Ucrainei, se invecineaza cu Romania, Ungaria, Slovacia si Polonia, toate membre ale Uniunii Europene. intr-o declaratie de presa, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) afirma ca riscul raspandirii bolii in Ucraina este ridicat, dar amenintarea pentru Romania, Polonia, Ungaria si Slovacia este scazuta.

Ministerul Sanatatii ucrainean a explicat ca inca din 2008 exista probleme in procesul de vaccinare a copiilor, anul trecut doar jumatate dintre copiii ucraineni fiind vaccinati contra acestei maladii cu grad ridicat de contagiune.

Poliomielita a fost eradicata in proportie de 99%, potrivit OMS, pana la reaparitia virusului in Somalia, in 2013, an in care au fost raportate 223 de cazuri, fata de 350.000 in anul 1988.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii