ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-10-2012, ora 14:15

O suta de copii s-au nascut in Romania prin fertilizare in vitro, cu bani de la stat. Ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a deveni "parinte"

Articol de Madalina Irimia

Ioan si Sofia sunt primii copii din Romania nascuti in Programul de fertilizare in vitro si embriotransfer al Ministerului Sanatatii. S-au nascut pe 20 iunie 2012, la 227 kilometri unul de altul si si-au disputat titlul de „primul copil” nascut dintr-un FIV decontat partial de stat.

Ioan a venit pe lume la Iasi, iar Sofia la Galati si, indiferent de ora la care fiecare dintre ei a dat piept cu viata, pentru parintii lor sunt „copilul”, „primul”, „cel mai dorit” si „cel mai asteptat”. Pentru ca asta va spune, fara nici cea mai mica urma de indoiala in glas, orice roman care devine, printr-o minune – chiar si sprijinita de stat, parinte.

Din 20 iunie si pana in prezent, s-au mai nascut 100 de copii, gratie programului de Fertilizare in Vitro si Embriotransfer finantat de Ministerul Sanatatii, in iulie anul trecut, la initiativa Asociatiei SOS Infertilitatea.

Luni, 29 octombrie, organizatia si-a prezentat bilantul, respectiv o sinteza a rezultatelor obtinute in urma derularii Subprogramului pe parcursul primelor sale 15 luni de existenta: circa 100 de copii nascuti, 150 de sarcini aflate in trimestrele II si III de dezvoltare, sarcini recente, de trimestrul I, care nu sunt centralizate , precum si zeci de dosare aprobate pentru cupluri considerate infertile, care asteapta acum efectuarea procedurilor.

Integral pe gandul.info

Foto: unimedia.info

     
Tag-uri: copii, fertilizare, vitro, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii