ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-02-2015, ora 10:12

O romanca a castigat titlul de cea mai buna asistenta medicala din Anglia

Articol de Madalina Irimia
O romanca plecata de opt ani la munca peste hotare a castigat titlul de “Cea mai buna asistenta medicala” din Anglia. Lia Smochina a lucrat la Spitalul Judetean Bacau, iar, in prezent, este director adjunct la un camin de batrani din Londra, potrivit regatulunit.com.

Din 2007, viata i s-a schimbat radical, luand decizia de a pleca in Anglia. Ajunsa la Londra, a aplicat pentru licenta de libera practica, iar, la inceput, a lucrat in N.H.S. (National Health System) prin agentie. in 2009, a aplicat pentru un post permanent de asistent medical, intr-un camin de batrani, lucrand pe aceasta functie pana in 2011, cand a devenit unit manager.

Dupa numai doi ani, ea a avansat in functia de asistenta- sefa, iar in 2013 a mai urcat o treapta a succesului, fiind numita “deputy manager”, post pe care il detine si astazi la un azil din Londra. Cea mai mare recompensa a muncii ei a venit la sfarsitul anului trecut, cand Lia Smochina a fost anuntata ca este nominalizata pentru titlul de “Nurse of the year”, la recomandarea departamentului de ingrijiri paliative din cadrul Sistemului National de Sanatate englez.

"Cand mi-am auzit numele am fost coplesita, chiar nu am crezut ca voi castiga. A fost o experienta unica atunci cand am urcat pe podium in lumina reflectoarelor si mi-a fost inmanat premiul", a povestit Lia Smochina.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
dan,  27.02.2015 09:29

felicitari.pe cind un film si cu doamna difuzat la televiziunile engleze?sa se vada k nu avem doar hoti si asisitati social in tara lor!

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii