ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-08-2016, ora 11:55

O noua infrangere pentru Statul Islamic. E la un pas sa isi piarda Capitala

Articol de Cristian Amariei
Fortele armate irakiene, sustinute de atacuri aeriene ale coalitiei internationale, au preluat joi controlul asupra Qayyarah, un oras din nordul Irakului considerat strategic in ofensiva in vederea recuceririi fiefului jihadist Mosul, relateaza News.ro.

"Detinem controlul asupra intregului oras si am reusit, intr-o perioada foarte scurta, sa eliminam Daesh (acronimul arab al Statului islamic)", a declarat pentru AFP generalul Riyadh Jalal Tawfik, comandantul fortelor terestre irakiene.

Tawfik a anuntat ca unitati de geniu au inceput sa "curete" orasul de dispozitive explozive amplasate de jihadisti inainte sa fuga.

Qayyarah se afla pe malul de vest al Tigrului, la aproximativ 60 de kilometri sud de Mosul, ultimul oras important aflat pe mana Statului Islamic in Irak, situat in nordul tarii.

Forte armate, ajutate de serviciile de lupta impotriva terorismului (CTS), au lansat marti asaltul in vederea cuceririi orasului. Ele au patruns miercuri in centrul orasului si au securizat mai multe cartiere.

Premierul Haider Al-Abadi a salutat, citat intr-un comunicat, recucerirea orasului, in opinia sa o etapa-cheie in "eliberarea" Mosulului.

"Fortele noastre eroice au obtinut o mare victorie, care reprezinta o etapa importanta in vederea eliberarii Mosulului", a declarat premierul.

Sursa: realitatea.net
     
Tag-uri: statul islamic
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (2)  
Erickaller,  08.07.2017 03:08

wh0cd213272 crestor endep styplon famvir clomid flagyl

   
Erickaller,  14.05.2017 08:29

wh0cd920868 buy propecia

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii