ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-03-2012, ora 12:11

O fetita sufera de cea mai ciudata alergie din lume

Articol de Madalina Irimia

Abbie Tully, o fetita de 12 ani din Marea Britanie, a fost nevoita sa-si petreaca ultimele cinci luni izolata in casa din cauza unei alergii foarte rare: frigul ar putea sa o omoare, scrie 7sur7.be.

Abbie Tully a inceput sa aiba alergie la frig in luna noiembrie si de atunci starea ei s-a agravat, fetita neputand sa iasa din casa nici macar cateva minute decat cu riscul vietii. In afara eruptiei care i-a aparut pe tot corpul, o schimbare brusca a temperaturii i-ar putea provoca un soc anafilactic.

Abbie trebuie sa aiba in permanenta la ea o seringa cu adrenalina. Este izolata in casa, departe de prieteni, colegi si preocuparile ei obisnuite. “Este foarte greu pentru ea, nu se mai intalneste cu prietenii, se simte singura si se plictiseste”, spune mama ei.

“Abbie a avut de mica o sanatate fragila. Testele de sange au indicat o alergie la lapte si oua. Are si astm. A avut infectii pulmonare si pneumonie. Mai este alergica la caini, pisici, vaci, la polen si puf”, adauga mama fetitei.

Un dermatolog de la spitalul din Christchurch (Dorset) i-a diagnosticat o alergie la frig, boala rara care poate lua uneori forme extreme. Abbie nu poate merge la scoala pentru ca mersul in cladiri insuficient incalzite - chiar numai cateva minute - ii poate provoca reactii dureroase, chiar mortale. “Cand trecem prin raionul rece din magazin, face o reactie cutanata”, arata mama lui Abbie.

Medicamentele antihistaminice au efect redus, alergia fetei putand fi legata de o infectie virala pentru care, din nefericire, nu exista leac.

Sursa: Realitatea.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii