A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713534687.2922.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

O descoperire pe gustul multora. Cercetatorii au gasit o metoda simpla de a face ciocolata mai sanatoasa
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-03-2015, ora 11:55

O descoperire pe gustul multora. Cercetatorii au gasit o metoda simpla de a face ciocolata mai sanatoasa

Articol de Madalina Irimia
Ciocolata este recunoscuta pentru faptul ca scade nivelul de colesterol din sange, ca previne aparitia bolilor de inima si ca tine la distanta depresia, dar un grup cercetatorii de la doua universitati diferite sustin ca o pot face mai sanatoasa decat este in prezent. Cum? Cititi in randurile de mai jos.

Cercetatorii de la Universitatea din Ghana impreuna cu oamenii de stiinta de la Universitatea Ghent din Belgia sustin ca au descoperit o modalitate prin care pot face ciocolata mai sanatoasa decat este.

Secretul consta in modificarea procesului de obtinere a ciocolatei din boabele de cacao. Astfel, pentru a amplifica si mai mult efectele ciocolatei, Emmanuel Ohene Afoakwa, de la Universitatea din Ghana, si echipa sa, au adaugat o etapa la procesul care este folosit pentru a transforma boabele de cacao in ciocolata pe care o gasesti in magazin. in procesul conventional de creare a ciocolatei, boabe de cacao sunt prajite pentru a forma un produs gustos de ciocolata. In perioada de prajire, boabele pierd o parte din antioxidanti (polifenoli).

Cercetatorii au depozitat pastaile de cacao inainte de procesul de fermentare si prajire, in speranta de a retine o parte din substantele nutritive pierdute. Apoi, au adaugat o a doua modificare: au prajit boabele de cacao la o temperatura mai scazuta decat in mod normal. Boalele au fost prajite la 116 grade Celsius timp de 45 de minute, in loc de 120-120 de grade Celsius timp de 10-20 de minute.

Astfel, expertii au descoperit ca aceste boabe contin mai multi polifenoli si au o activitatea antioxidanta mai mare. “Acest lucru ajuta procesele de fermentatie si imbunatateste capacitatea antioxidanta din boabe, precum si aroma”, precizeaza cercetatorii.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii