A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713501781.7619.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

“Nunta lui Figaro“, in premiera pe scena ieseana
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

CULTURA
19-06-2012, ora 16:09

“Nunta lui Figaro“, in premiera pe scena ieseana

Articol de Madalina Irimia

Vineri, 22 iunie, la Casa de Cultura a Studentilor, incepand cu ora 18.30, Opera ieseana va invita la Nunta lui Figaro – opera in patru acte de Wolfgang Amadeus Mozart.

Interpreteaza orchestra si corul Operei Nationale Romane Iasi.

Dirijor cor Mirel Azamfirei.

La pupitrul orchestrei iesene vor dirija pe rand studentii Facultatii de Compozitie, Muzicologie, Pedagogie Muzicala si Teatru – specializarea dirijat orchestra – clasa Prof. Gheorghe Victor Dumanescu si Cristian Orosanu, dupa cum urmeaza – Emil Ambrosa (anul al III-lea), Aurel Balae (anul al III-lea), Anca Leahu (anul I), Consuela Radu Taga (anul al III-lea).

Regia artistica Anca Serbanuta(anul al II-lea Regie, Clasa Prof. Ioan Mircioaga)

“Este un spectacol aparte pentru ca din dorinta de a da sansa la mai multi tineri artisti (din Corul Operei si studenti ai Universitatii de Arte „George Enescu” Iasi) sa debuteze in rol solistic, pe parcursul celor patru acte ne intalnim cu doua Susanne, doua Contese, doi Bartolo, doi Basilio si patru dirijori. Fiind toti tineri, am incercat o montare mai nonconformista. Multumesc conducerii Operei si domnilor profesori de la clasa de dirijat Cristian Orosanu si Victor Gheorghe Dumanescu pentru increderea acordata, ”Nunta lui Figaro” fiind un spectacol de referinta in opera. Va asteptam sa urmariti povestea spectacolului nostru si speram sa va transmitem starea de bucurie care ne-a insotit de-a lungul acestui proiect.” Anca Serbanuta

Din distributie fac parte:

Octavian Dumitru (Figaro), Daniela Ciocan, Ana Donose Marcovici (Contesa),

Cristina Talmaciu, Cristina Grigoras (Susanna), Daniela Burlacu (Cherubino). Victor Zaharia (Contele Almaviva), Andrei Fermesanu, Teodor Cristofor (Basilio), Lucian Dolhascu, Rares Munteanu (Bartolo), Marinela Nicola (Marcellina), Catalin Berea (Antonio), Rocsana Tecuta (Barbarina), Alexandru Savin (Don Curzio), Stefan Linu (figuratie).

La clavecin Adina Alupei.

Nunta lui Figaro (Le nozze di Figaro) este o opera a carei muzica a fost compusa de Wolfgang Amadeus Mozart pe un libret scris in limba italiana de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat si bazat pe comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais La folle journée ou Le mariage de Figaro.

Premiera absoluta a operei a avut loc la 1 mai 1786, la “Burgtheater” din Viena.

Biletele s-au pus in vanzare la Agentia Operei, dar si la Cafeneaua Maideyi, pretul unui bilet fiind de 30 de lei/ 15 lei redus (la stal), 20 de lei / 10 lei (la balcon).

     
Tag-uri: premiera, opera, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii