A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713586879.6722.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Noua metoda folosita de infractori pentru a jefui bancomate. Bancile habar nu au ca au fost sparte conturile
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-02-2016, ora 13:02

Noua metoda folosita de infractori pentru a jefui bancomate. Bancile habar nu au ca au fost sparte conturile

Articol de Cristian Amariei
De curand, expertii au detectat un grup de hackeri cibernetici care folosesc o noua metoda pentru a retrage bani din bancomate. Infractorii, care fac parte din asa-numita grupare "Metel", au dezvoltat un mijloc prin care pot scoate bani din bancomate, in asa fel incat contul fraudat sa nu para ca fost accesat in mod abuziv.

Metoda consta din introducerea unui virus in sistemul electronic al bancilor. Prin intermediul acestuia, sunt scurtcircuitate legaturile dintre conturi si bancomate. Astfel, infractorii nu trebuie decat sa mearga la bancomate si sa scoata orice suma doresc din conturi, pentru ca in sistemul bancii, totalul de bani ramane exact acelasi.

Pana in momentul de fata, Metel a actionat doar in Rusia. Expertii din domeniul informaticii bancare sustin ca infractorii ar fi actionat si in alte tari, chiar daca bancile nu sunt in cunostinta de cauza.

Metel nu este singura grupare care a produs, in ultima perioada, pagube importante pentru bancheri. Un alt grup infractional, cunoscut sub numele de "GCMAN", acceseaza computerele bancilor si retrag sumele disponibile sub forma de moneda electronica.

Desi sumele furate par, la prima vedere, destul de mici (in jur de 200 de dolari), la final de an, atunci cand bancile fac bilantul, constata ca au pierderi insemnate. Problema informaticienilor din domeniul bancar este cu atat mai mare cu cat nu pot detecta originea furturilor.

Sursa: descopera.ro
     
Tag-uri: hackeri, furt, bancomate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
BrettTit,  07.06.2017 13:38

wh0cd3397017 Amoxil Albendazole Tablets celexa pills

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii