ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-05-2015, ora 09:31

Noua Lege a Educatiei: Elevii vor sustine si Evaluare Nationala si examen de admitere la liceu

Articol de Cristian Amariei
Noua Lege a Educatiei, pe care ministrul Educatiei doreste ca Parlamentul sa o adopte pana la finalul anului, introduce examenul de admitere la liceu.

Una dintre cele mai importante modificari din proiectul noii Legi a Educatiei este introducerea concursului de admitere la liceu, pe langa Evaluarea Nationala, potrivit adevarul.ro.

Potrivit proiectului de lege, "admiterea la liceu/scoala profesionala se realizeaza prin concurs, in baza fisei de optiuni individuale depusa de candidati la inscriere. Fisa cuprinde optiuni din oferta educationala nationala exprimate in ordinea preferintelor". Mai exact, daca la un liceu, numarul candidatilor la un profil, potrivit primei optiuni (Mate-Info, stiinte sociale), este mai mare decat numarul locurilor disponibile, se organizeaza examen de admitere.

Media de admitere la liceu se va calcula astfel: portofoliul educational – 20% (compus din mediile anilor de gimnaziu si alte diplome si activitati extrascolare), media probelor scrise de la Evaluarea Nationala – 30% si nota obtinuta la examenul de admitere – 50%. Daca numarul candidatilor la un profil, potrivit primei optiuni, nu depaseste numarul locurilor disponibile, media de admitere se calculeaza in modul urmator: portofoliul educational – 40% si media probelor scrise de la Evaluarea Nationala – 60%.

In schimb, admiterea la scolile profesionale se face doar prin concurs in baza portofoliului educational.

Potrivit proiectului noii legi a educatiei, in prima etapa se va realiza admiterea cu proba de examen si in a doua etapa, admiterea prin repartitie computerizata la liceele la care au ramas locuri libere.

Proiectul noii Legi a Educatiei ar trebui sa intre, luni, in dezbatere publica.

Sursa: rtv.net
     
Tag-uri: liceu, admitere, lege
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii