ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-06-2016, ora 11:43

Notarita din Iasi, disparuta acum cateva zile, a fost gasita in judetul Neamt. Ce au descoperit politistii in masina ei

Articol de Cristian Amariei
Femeia din Iasi, notar public, data disparuta in urma cu cateva zile, a fost gasita moarta in lacul Izvorul Muntelui, din judetul Neamt.

Anchetatorii au stabilit ca este vorba despre o sinucidere, in biletul de adio catre cei doi copii ea spunand ca nu poate accepta faptul ca a fost condamnata la opt ani de inchisoare, informeaza news.ro.

Reprezentantii Politiei judetului Iasi au declarat corespondentului News.ro ca Lidia Vieru, notar public, data disparuta in urma cu cateva zile, a fost gasita moarta, joi, in apele lacului Izvorul Muntelui, din judetul Neamt.

Femeia si-a legat picioarele si mainile cu sfoara, prinzandu-si, totodata, un bolovan de gat inainte sa se arunce in apa, au declarat surse din randul anchetatorilor. In momentul in care a fost gasita moarta in lac, Lidia Vieru, notar public in Iasi, avea picioarele si mainile legate cu o sfoara, iar la gatul sau era atarnat un bolovan, afirma surse din randul anchetatorilor.

Aceleasi surse au precizat ca femeia si-a premeditat intreaga actiune, pentru a fi sigura ca gestul sau de a se sinucide nu da gres, dupa ce initial a incercat sa-si puna capat zilelor luand mai multe medicamente.

Anchetatorii au decis sa fie facuta o necropsie in acest caz, insa exclud ipoteza unei crime.

In masina pe care femeia a lasat-o la marginea lacului a fost gasit un bilet in care Lidia Vieru spunea ca a incercat sa se sinucida cu pastile, insa nu a reusit.

Intr-un alt bilet lasat la domiciliul sau din Iasi, femeia le transmitea celor doi copii ai sai ca ii iubeste si ca ii pare rau pentru gestul pe care urmeaza sa il faca. Totodata, femeia a scris pe acelasi bilet ca nu poate accepta faptul ca a fost condamnata recent la opt ani de inchisoare, intr-un dosar care viza tranzactii ilegale cu terenuri.

Vinerea trecuta, Lidia Vieru, in varsta de 56 de ani, a plecat cu autoturismul personal catre o pensiune din statiunea nemteana Durau, unde a stat pana sambata dimineata.

Din acel moment, copiii femeii nu au mai putut lua legatura cu mama lor si au anuntat Politia.

Echipe de salvamontisti din Neamt, dar si politisti si jandarmi, au cautat-o pe femeie in zona Durau. Masina acesteia, un autoturism marca Toyota, a fost gasita, miercuri, pe malul unui lac din localitatea nemteana Poiana Teiului.

Lidia Vieru a fost condamnata recent la opt ani de inchisoare, intr-un dosar cu privire la tranzactii ilegale cu terenuri. Decizia nu este definitiva, insa femeia nu a inaintat recurs.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Tag-uri: notar, iasi, sinucidere
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii