ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
16-11-2016, ora 13:08

Nicolas Sarkozy: „UE trebuie sa isi protejeze interesele in relatia cu Administratia Donald Trump”

Articol de Madalina Irimia
Nicolas Sarkozy, care spera sa obtina un nou mandat de presedinte al Frantei, a avertizat, marti, ca va impune taxe pe importurile americane in cazul in care Administratia Donald Trump va renunta la acorduri internationale in domeniile comertului si protejarii climei.

"Nu exista niciun motiv care sa impiedice Europa sa isi protejeze si sa isi apere interesele. Protectionismul nu este un pericol pentru pacea mondiala. Pericolul real pentru pace va fi daca Brazilia, China, Rusia si Statele Unite isi vor proteja si isi vor apara cu toata forta interesele, iar Europa nu va face acest lucru", a declarat Sarkozy intr-un interviu acordat RTL.

Nicolas Sarkozy, liderul formatiunii Republicanii (centru-dreapta), a fost presedinte al Frantei in perioada 2007-2012. El spera sa obtina un nou mandat de presedinte in 2017.

Sarkozy a explicat ca, daca va fi din nou presedinte, va convoca o reuniune europeana pentru adoptarea unor masuri impotriva Administratiei Trump. Donald Trump a criticat o serie de acorduri internationale, atat de tip comercial, cat si pentru protejarea mediului.

Sursa: mediafax.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii