A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713455113.5394.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

NU este bine sa mergeti ASTAZI la MUNTE. Traditii si obiceiuri de SFANTUL STEFAN
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-12-2014, ora 11:27

NU este bine sa mergeti ASTAZI la MUNTE. Traditii si obiceiuri de SFANTUL STEFAN

Articol de Cristian Amariei
Sfantul Stefan este praznuit in fiecare an in a treia zi de Craciun, in data de 27 decembrie, foarte multi romani purtand numele acestui sfant.

Sfantul Stefan a fost diacon evreu si primul martir crestin, condamnat la moarte de autoritatile iudaice din Ierusalim.

Sfantul Stefan este considerat unul dintre cei sapte barbati "plini de Duh Sfant si de intelepciune", alesi de catre apostolii lui Iisus Hristos pentru a indeplini calitatea de diaconi.

Sfantul Stefan a fost unul dintre ucenicii lui Iisus Hristos, care il urmau pretitudeni si care au asistat direct la faptele sale. Sfantul Stefan a fost gasit vinovat de catre farisei, fiind condamnat la moarte prin lapidare pentru blasfemie impotriva lui Moise si a lui Dumnezeu.

Conform Noului Testament, dupa pronuntarea sentintei, el a avut o teofanie, spunand "Iata vad cerurile deschise si pe Fiul Omului stand de-a dreapta lui Dumenezeu".

Sfantul Stefan a fost dus in afara cetatii, unde a fost ucis cu pietre, devenind primul martir - primul ucis pentru ca marturisese credinta in Iisus.

Mormantul Sfantului Stefan a fost descoperit in anul 415, iar din anul 560 osemintele sale se afla impreuna cu cele ale arhidiaconului roman Laurentius (d. 258) in cripta bisericii "San Lorenzo fuori le Mura" din Roma.

Sfantul Stefan diaconul este sarbatorit de crestinii romano-catolici, anglicani, reformati, evanghelici si unitarieni pe 26 decembrie, iar de cei ortodocsi si greco-catolici pe 27 decembrie.

Sfantul Stefan. Traditii si obiceiuri pentru a treia zi de Craciun

Sfantul Stefan este celebrat de catre crestinii ortodocsi si catolici in data de 27 decembrie. Pentru a va bucura de spor si bunastare exista o serie de traditii si obiceiuri care trebuie urmate.

In ziua de Sfantul Stefan se fac pomeniri pentru cei trecuti in nefiinta in imprejurari dramatice, iar bucatele se impart si persoanelor tinere, care poarta numele Sfantului Stefan. In unele zone din Muntenia, in ziua praznuirii Sf Stefan, se prepara Painicile lui stefan, in forme rotunde, dintr-un aluat asemanator cu cel de cozonac, si se ung cu miere.

Pentru a va bucura de spor in casa si de sanatate, Sf Stefan trebuie cinstit prin fapte bune, iar impacarile sunt binevenite in aceasta zi. De asemenea, este bine sa daruim icoana Sf Stefan sau o candela noua, aprinsa.

In ziua de Sfantul Stefan este bine sa se evite deplasarile in zonele montane si in locuri izolate care v-ar putea pune viata in pericol.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii